• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна закупила вакцину від грипу для військових, пенсіонерів та бюджетників

    Опубликовано: 2021-12-08 10:00:17

    Уряд України цього року закупив вакцину від грипу для щеплень громадян з груп ризику. До неї входять пенсіонери, військові, медики та вчителі.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка.

    "Цього року коштом держбюджету закуплено понад 180 тисяч доз вакцини від грипу. Вони будуть застосовуватися для щеплень від грипу особам, які перебувають у групі ризику, включаючи медпрацівників, осіб у віці 60 років, військових і вчителів", - написав у своєму Facebook Ляшко.

    За його словами, МОЗ також безплатно отримало 30 тисяч доз вакцини для профілактики грипу серед медичних працівників в рамках механізму PIVI (Partnership for Influenza Vaccine Introduction).

    Міністр зазначив, що цього року вакцинувався від грипу пізніше звичайного, оскільки чекав надходження препарату в регіоні. Він зазначив, що укол собі і членам своєї сім'ї він зробив самостійно.

    Ляшко додав, що вакцинацію від коронавірусу можна поєднувати з щепленнями від грипу, але тільки в різних руках.

    Нагадаємо, раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомили, що одночасне щеплення від коронавірусу і грипу безпечне, але є умова.

    Відзначити, в Україні розгорнули вакцинацію від грипу в аптеках.

    ДМИТРИЙ КУЗНЕЦОВ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.