• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молдова ратифікувала поправки до Угоди про вільну торгівлю з Україною

    Опубликовано: 2021-12-07 16:30:26

    Парламент Молдови ратифікував протокол про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Молдовою та Україною. Пропоновані поправки допоможуть інвесторам і бізнес-спільноті максимально використовувати преференційні режими між Молдовою, ЄС і Україною.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Newsmaker.

    "Парламент Молдови ратифікував протокол про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Молдовою та Україною. Пропоновані поправки полегшать доступ інвесторів і бізнесу до переваг існуючих преференційних домовленостей між Молдовою, Євросоюзом і Україною", - пише видання.

    Протокол про зміну Угоди про вільну торгівлю між Молдовою та Україною наприкінці серпня підписали прем'єр-міністри обох країн - Наталія Гаврилиця та Денис Шмигаль.

    "Згідно з поправками, виробники з України зможуть імпортувати в Молдову сировину і компоненти для їх переробки, а потім експортувати кінцеву продукцію в країни Євросоюзу. При цьому товари отримають сертифікати про молдавське походження, і для цього не потрібно буде платити мита, згідно з існуючим пільговим режимом", - пише видання.

    Нагадаємо, Україна і Молдова домовилися внести зміни до угоди про вільну торгівлю між країнами. Протокол підписали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилице під час зустрічі 28 серпня.

    Як зазначив Шмигаль, зміни до Угоди про вільну торгівлю передбачають, що в торгівлі між Україною та Молдовою застосовуватимуться Пан-євро-середземноморські правила походження товарів.

    ОЛЬГА БЕЛЕЙ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.