• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Загроза напливу мігрантів зберігається. Україна розпочала спецоперацію на кордоні з Білоруссю

    Опубликовано: 2021-11-24 14:45:41

    В Україні вчора ввечері, 23 листопада, офіційно стартувала спецоперація "Полісся" для посиленої охорони кордону з Білоруссю, щоби не допустити міграційної кризи. Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

    Як уточнив у коментарі LIGA.net речник ДПСУ Андрій Демченко, йдеться про посилену охорону всієї протяжності кордону з Білоруссю – 1084 км. До спецоперації "Полісся" залучено 8500 осіб особового складу ДПСУ, Нацгвардії та Нацполіції.

    "Всі резерви, які залучатимуться до охорони кордону, прибувають з відповідною технікою та засобами для несення служби", – сказав Демченко.

    Він також зазначив, що Радою було врегульовано прогалини у законодавстві про особливості застосування прикордонниками примусових заходів, бойової техніки, озброєння, а також врегульовано порядок поверхневої перевірки, що дозволить покращити роботу ДПСУ під час виконання завдань з охорони кордону.

    Як зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко, зараз на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза міграційної кризи та ймовірність перенаправлення потоків мігрантів до України, тому правоохоронці нарощують систему охорони. Для цього розпочато спецоперацію, опрацьовано відповідний план.

    Для керівництва операцією та оперативного обміну інформацією організовано роботу міжвідомчих координаційних штабів.

    В охороні кордону активно застосовуватиметься авіація, безпілотні авіакомплекси, технічні засоби спостереження. У прикордонних районах планується виставляти контрольні посади на дорогах та патрулювати основні шляхи, що ведуть до кордону. Також перевірятимуть автобусні та залізничні станції.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.