• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Публічній кадастровій карті додано шар «Інформація щодо розпаювання земель»

    Опубликовано: 2021-11-17 15:16:36

    На Публічній кадастровій карті (map.land.gov.ua) з’явився новий інформаційний шар «Інформація щодо розпаювання земель», що містить дані про окремі колективні сільськогосподарські підприємства та посилання на завантаження на порталі метаданих http://gp20.dzk.gov.ua/geonetwork/ (працює у тестовому режимі у зв'язку із модернізацією) проектів землеустрою, на основі яких були виділені земельні паї працівникам колишніх колективних господарств.

    На сьогодні портал метаданих містить 43 225 прив’язаних до місцевості та відповідно трансформованих цифрових растрових зображень планів приватизації щодо 6 499 колективних сільськогосподарських підприємств.
     
    Публікація гео-прив’язаних проектів землеустрою, на основі яких були виділені земельні паї, дозволить отримати інформацію про результати приватизації та розташування земельних ділянок навіть стосовно тих земель, які не були зареєстровані у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав.

    Завдяки цьому фермерські господарства та сільськогосподарські підприємства отримають  додаткові дані (первинну документацію із землеустрою) для здійснення кращого управління своїм банком земельних ресурсів.

    Доступ до такої інформації є дуже важливим для органів місцевого самоврядування, які нещодавно отримали право розпоряджатися землями за межами населених пунктів. Вони використовуватимуть таку інформацію для проведення інвентаризації та аудиту своїх земельних ресурсів, виявлення вільних або зайнятих земель під час ухвалення рішень щодо надання дозволу на безоплатну приватизацію, а також це дозволить уникнути накладання меж одних ділянок на інші під час формування нових земельних ділянок.

    Ці дані також будуть корисними під час розробки комплексних планів просторового розвитку територій громад, зважаючи на те, що відповідно до законодавства, усі паї, які залишатимуться не витребуваними до 2025 року, мають бути передані у комунальну власність.

    Створення інформаційного шару «Інформація щодо розпаювання земель» на Публічній кадастровій карті здійснювалося за технічної допомоги та фінансової підтримки у рамках програми «Підтримка управління земельними ресурсами в Україні», яка фінансується ЄС та Світовим Банком.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.