• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перший Центр надання адміністративних послуг Дія відкрито на сході України

    Опубликовано: 2021-11-17 15:15:13

    Завдяки ЄС та ПРООН близько 22 тисяч жителів Станично-Луганської громади зможуть оформлювати необхідні послуги та документи у новому відремонтованому приміщенні Центру надання адміністративних послуг.

    Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу урочисто відкрила Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Станично-Луганській громаді, розташованій уздовж «лінії дотику» на Луганщині.

    Центр належить до мережі Центрів Дія. Мережа запровадила високоякісні стандарти надання послуг – зручність, швидкість, простота та клієнтоорієнтованість. Дія Центри функціонують як «єдине вікно», надаючи весь набір послуг, необхідних громадянам. Громадяни також можуть отримати декілька адміністративних послуг лише за одне відвідування.

    Виступаючи на церемонії відкриття, Голова Представництва ЄС в Україні Посол Матті Маасікас зазначив, що у новому ЦНАПі жителі Станиці Луганської отримуватимуть послуги швидко, зручно і без зайвих проблем.

    «Минули ті часи, коли доводилося годинами вистоювати черги  до кабінету за кабінетом у виснажливій гонитві за довідками, щоб отримати один-єдиний документ, – сказав пан Маасікас. – У новому ЦНАПі, що працює за принципом «єдиного вікна», громадяни зможуть швидко подати різні заявки на отримання широкого спектру послуг у комфортній обстановці, тож увесь процес буде високоефективним».

    Відтепер мешканки та мешканці громади зможуть отримати доступ до близько 170 адміністративних послуг, зокрема понад 50 соціального спрямування. Крім того, Центр буде підключено до платформ Центрів Дія, що дасть змогу користуватися державними електронними послугами.

    Присутня на відкритті Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева підкреслила, що ПРООН в Україні допомагає покращити та розширити доступ до державних послуг у громадах, які постраждали від збройного конфлікту на сході України, пропонуючи місцевим жителям практичні рішення у відповідь на їхні потреби.

    «Ми впроваджуємо програми у співпраці з міжнародними партнерами та місцевою владою, допомагаючи зацікавленим сторонам визначати інноваційні та довготривалі рішення для викликів у сфері розвитку, а також зміцнювати стійкість, соціальну включеність та згуртованість, – додала пані Ґерчева. – Ми прагнемо, щоб органи місцевого самоврядування були оснащені всіма необхідними інструментами для того, щоб задовольнити запити людей та сприяти сталому розвитку».

    Пані Ґерчева також наголосила, що один із пріоритетів ПРООН – зробити адміністративні та соціальні послуги в громадах доступнішими, особливо для вразливих груп населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб.

    Віцепрем’єрка та Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила, що доступ до адміністративних послуг на «лінії дотику» має бути особливо якісним та комфортним.

    «Центр Дія тепер працює у Станиці Луганській, і це чудово! Доступ до адмінпослуг має бути однаково якісним по всій території України. Але особливо зручним та комфортним він має бути на «лінії дотику», для внутрішньо переміщених осіб. Це частина стратегії Уряду з інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Ми щиро вдячні нашим міжнародним друзям за підтримку та допомогу», – додала пані Верещук.

    Заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська зазначила, що відтепер близько 25 тисяч жителів Станиці Луганської, а також мешканці непідконтрольних уряду України територій, зможуть отримати більше як 200 державних послуг у єдиному просторі – зручно та швидко.

    «Працюємо над тим, щоб модернізованих Центрів ставало дедалі більше», – додала пані Рабчинська.

    Ремонт будівлі та оснащення Центру надання адміністративних послуг у Станиці Луганській на суму 500 000 доларів США здійснено ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.