• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На дорогах із камерами автофіксації втричі поменшало смертей

    Опубликовано: 2021-11-16 13:45:59

    На ділянках доріг, обладнаних камерами автофіксації, кількість ДТП із загиблими і травмованими впала втричі. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Укрінформ.

    За його словами, цього року сталося 154 480 ДТП, із них 20 365 – із потерпілими або загиблими. У них загинуло 2592 особи і 24 905 були травмовані.

    Білошицький додав, що найпоширенішою причиною автопригод залишається порушення швидкісного режиму — понад 40% усіх ДТП із потерпілими і загиблими. Серед інших причини – порушення правил маневрування, правил проїзду перехресть та пішохідних переходів, а також недотримання безпечної дистанції.

    За його словами, цьогоріч правоохоронці зафіксували 10-відсоткове зниження кількості смертей на дорогах України.

    "Ми проаналізували статистику за рік роботи камер, які були запущені першими, і саме у цих місцях ми маємо зниження ДТП із потерпілими і загиблими майже утричі. Тобто, якщо у попередні роки на цих місцях у сукупності траплялося у середньому 123 ДТП із потерпілими й загиблими, то наразі їх трапляється 44", – розповів Білошицький.

    Він нагадав, що на дорогах України зараз працюють 236 камер автоматичної фіксації, а до кінця 2023 року їх буде встановлено щонайменше 580.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.