• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кількість безробітних у Києві скоротилася вдвічі

    Опубликовано: 2021-11-16 09:04:08

    З початку 2021 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 58 тисяч киян.
    Понад 11,2 тисячі з них було забезпечено роботою за сприяння служби зайнятості. 29 роботодавців отримали компенсацію ЄСВ за створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних за направленням служби зайнятості.
    З початку року 46,1 тис. громадян отримали профорієнтаційні послуги. Чисельність осіб, що проходили за направленням служби зайнятості професійне навчання, збільшилася в 1,3 раза, а кількість тих, хто взяв участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, - в 2,6 раза.
    На початку листопада на обліку в Київському міському центрі зайнятості перебували 11,1 тис. безробітних. Вдвічі менше проти відповідного періоду минулого року (23,9 тисячі). 9,4 тис. з них отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої склав 5,9 тис. грн.
    Станом на 1 листопада 2021 року роботодавці столиці прозвітували про наявність на підприємствах міста 8575 вакансій. Середній розмір заробітної плати у вакансіях збільшився із 8,7 тис. грн. – торік до 10,4 тис. грн. нині.
    Найбільшим попитом у столичних роботодавців користуються слюсарі, електромонтери, електрогазозварники, маляри; вчителі, вихователі, інженери, лікарі; продавці, кухарі, охоронники; медсестри, електромеханіки електрики, фармацевти; водії, трактористи, токарі, фрезерувальники; прибиральники, вантажники. Разом з тим, найбільша нестача вакансій спостерігається для бухгалтерів, керівників підприємств, менеджерів, начальників відділів, заступників директорів, економістів, адміністраторів.
    «Для нас важливим є збереження кожного існуючого робочого місця, створення нових робочих місць та працевлаштування на них працівників, зокрема, і з-поміж безробітних. На замовлення роботодавців КМЦЗ підбере фахівців потрібної кваліфікації, а при потребі – озброїть їх необхідними знаннями та навичками», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.   

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.