• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стефанчук про вступ до ЄС із Грузією та Молдовою: Україна хоче бути лідером цієї групи

    Опубликовано: 2021-10-28 14:30:32

    Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив про намір України вступити до Євросоюзу разом із Грузією та Молдовою, водночас Україна бачить себе лідером цієї групи. Про це він сказав під час зустрічі з головою делегації Європарламенту у ПА Євронест, членом делегації Європарламенту у комітеті асоціації Україна-ЄС Андріусом Кубіліусом, повідомляє пресслужба Ради.

    Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо інтеграції України до Євросоюзу.

    Стефанчук повідомив про ідею спільного вступу до ЄС разом із Грузією та Молдовою – одній це зробити Україні буде складно. Водночас, за словами спікера Ради, Україна хоче бути лідером такої групи.

    "Ми дуже чітко усвідомлюємо, що Україні буде складно це зробити (вступити до ЄС, – ред.) одній. Ми хотіли б, щоб нас розглядали разом з іншими країнами – Грузією та Молдовою. І Україна хоче бути лідером цієї групи", – додав він.

    Кубіліус запевнив, що Україна знаходиться "високо на порядку денному ЄС". Він порекомендував державі зосередитися на конкретних питаннях економічної інтеграції та приєднанні до єдиного ринку ЄС, поки не торкаючись питань повноцінної інтеграції інститутів.

    Глава делегації вважає, що Євросоюз має надати чіткі перспективи та поставити конкретну мету перед Україною для руху в європейському напрямку.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.