• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні можуть пом’якшити вимоги до перевізників

    Опубликовано: 2021-10-13 15:30:47

    В Україні може знизитись вартість автобусних перевезень – уряд розглядає варіант прибрати обмеження на маршрути. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у інтерв’ю LIGA.net.

    За його словами, міністерство вже підготувало проєкт нормативно-правових актів, який вносить великі зміни в галузь автобусних перевезень. Зокрема, наказ 1081, який регулює питання міжобласних перевезень.

    "Я думаю, в нього будуть внесені декілька революційних норм, які публічно будуть обговорені", – додав Найєм.

    Зокрема, за його словами, наразі у відомстві розглядають дві концепції щодо дозволів на маршрути.

    Перша – обмежити кількість конкурсантів за маршрут до 2-3. "Таке пропонує частина перевізників: мовляв, якщо маршрут 100% їхній – точно інвестуватимуть в транспорт та сервіс", – зазначив Найєм.

    Інший варіант, який більше пропонують міжнародні гравці – забрати обмеження взагалі та видавати маршрути за заявковим принципом, тобто, з пункту А в Б без обмежень, повідомив заступник міністра інфраструктури.

    "Вони вказують, що лібералізація дозволить зменшити ціну за квиток, як це вже було в інших країнах. Зараз їздити між українськими містами дорожче, ніж в ЄС", – зазначив він.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.