• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС не залишить Україну без газу взимку: вже вивчає варіанти постачань – голова Єврокомісії

    Опубликовано: 2021-10-13 15:15:21

    Євросоюз спільно з українськими експертами вивчають різні моделі забезпечення України достатнім обсягом газу на період цієї зими і наступних зимових періодів. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен на брифінгу за підсумками саміту Україна-ЄС.

    "Я розумію стурбованість України щодо поставок газу, з огляду на набагато менші поставки газу від Газпрому. Це тема не тільки на цю зиму, але також на наступні зими, і тому Єврокомісія разом з українськими експертами вивчає різні сценарії, щоб забезпечити достатні поставки для України", – сказала фон дер Ляєн.

    Одним з варіантів президент Єврокомісії бачить спільне використання європейськими та українськими операторами підземних газових сховищ в Україні.

    Також вивчається можливість збільшення постачань газу з країн-членів ЄС.

    "Це стосується також можливості реверсу зі Словаччини", – уточнила голова Єврокомісії.

    Фон дер Ляєн підкреслила, що для України важливо зміцнювати свою енергетичну незалежність і зокрема підвищувати енергоефективність.

    Якщо Україна буде успішною в питанні енергоефективності, країні"... більше не потрібно буде імпортувати газ. Вона буде незалежною і самостійною", – резюмувала голова Єврокомісії.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.