• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент Тайваню: Ніхто не змусить нас встати на шлях Китаю

    Опубликовано: 2021-10-11 14:30:15

    Влада Тайваню має намір захищати незалежність острова, попри дедалі більший тиск з боку Китаю. Про це заявила пані президент Тайваню Цай Інвень на святкуванні Національного дня острова, передає AP.

    Після тижня безпрецедентної напруженості у відносинах з Пекіном, пані президент Тайваню пообіцяла захистити острів від дедалі більшого тиску Китаю, який наполягає на "возз'єднанні".

    "Ми зробимо все можливе, щоб не допустити зміни статус-кво в односторонньому порядку, – сказала Цай. – Ми і далі зміцнюватимемо нашу національну оборону і демонструватимемо нашу рішучість захищати себе, щоб ніхто не міг змусити Тайвань встати на шлях, який Китай проклав для нас".

    Цай підкреслила, що в Тайвані розвинена демократія, на противагу від глибоко авторитарного однопартійного комуністичного Китаю.

    "Шлях Китаю не пропонує ні вільного і демократичного способу життя для Тайваню, ні суверенітету для нашого 23-мільйонного народу, – сказала Цай. – Що більше ми досягаємо, то сильніше тиск з боку Китаю".

    Цай рідко говорить про Китай в публічних виступах, але в цій промові пані президент визнала напруженість, що зростає. З вересня минулого року Китай понад 800 разів скеровував винищувачі в бік Тайваню.

    Після виступу пані президента відбувся військовий парад, в якому брали участь ракетні установки й танки CM32, а також військові вертольоти та винищувачі F-16 і Mirage 2000.

    Як зазначається, опитування показують, що тайванці в переважній більшості підтримують свою нинішню де-факто незалежну державу і категорично відкидають об'єднання з Китаєм, який пообіцяв взяти острів під свій контроль, у разі необхідності, за допомогою військової сили.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.