• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УЗ склала графік руху на 2022 рік: змінять 58% маршрутів, додадуть 18 нових поїздів

    Опубликовано: 2021-10-08 14:45:06

    Укрзалізниця представила графік руху пасажирських поїздів на 2022 рік. У новому графіку оптимізації зазнають 58% чинних маршрутів, повідомив очільник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський під час презентації.

    Як передає кореспондентка LIGA.net, за його словами, новий графік руху пасажирських потягів запрацює з 12 грудня 2021 року. Квитки за новими та оновленими маршрутами надійдуть у продаж вже на початку листопада.

    Загалом, відповідно до запланованого графіка, Укрзалізниця розраховує реалізувати 18 нових пар поїздів, вісім пар поїздів зі зміненим маршрутом курсування, сім пар зі зміненим маршрутом, а рух 49 потягів – прискорити.

    "Згідно із задумом зміни у русі на 2022 рік мають зекономити пасажирам понад 4,5 млн годин часу", – зазначив Перцовський.

    Наприклад, на вісім годин вдалося скоротити маршрут потяга №6/5 Маріуполь-Рахів – до 21 години в дорозі замість 29.

    У межах нового графіка УЗ українські обласні центри, міста регіонального значення та туристичні міста-магніти отримали 41 нове сполучення, повідомив голова пасажирської філії УЗ.

    Зокрема, у західному напрямку з’явиться сім нових маршрутів, які дадуть можливість забезпечити сполученням з Карпатами 9 млн українців. Кілька потягів матимуть зупинку в селищі Лазерщина – це найближчий населений пункт до підніжжя Говерли. Також у планах УЗ – розвивати транспортний хаб у селищі Татарів на Прикарпатті, розташований за пів години від гірськолижного курорту "Буковель".

    У східному напрямку теж з’явиться сім нових маршрутів, одним з яких стане сполучення між Бахмутом та Луцьком. З Києва буде більше можливостей дістатися Павлограда та Маріуполя, також серед новацій – зупинка потяга №68/67 Маріуполь-Львів в селі Христинівка – населений пункт неподалік Умані. Промислові центри України поєднають швидкісним сполученням.

    Південний напрямок УЗ поповниться вісьмома новими маршрутами, зокрема у напрямку Київ-Херсон курсуватимуть вагони-трансформери, експериментальний маршрут №90/89 Одеса-Лисичанськ стане цілорічним.

    Також в УЗ до кінця року обіцяють полагодити один із двох двоповерхових електропотягів Skoda, який курсуватиме між Києвом та Тернополем.

    Міжнародне сполучення на 2022 рік заплановане у вигляді 14 маршрутів. Додасться дві пари потягів у напрямку польського Пшемисля. Відновити курсування потягів до Польщі компанія розраховує вже з 10 жовтня. Також у планах УЗ поєднати прямим залізничним сполученням Київ зі столицею Молдови, повідомив Перцовський.

    Уляна Букатюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.