• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вакцинація освітян: МОЗ хоче послабити вимоги для жовтої і помаранчевої зон

    Опубликовано: 2021-09-10 14:30:44

    Умову "80% вакцинованих працівників школи" для жовтої і помаранчевої зони хочуть спростити – враховувати і щеплених першою дозою, повідомив головний санлікар Ігор Кузін в інтерв’ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій, яке транслювали на фб-сторінці МОЗ.

    Наразі норму про 80% переглядають, каже Кузін.

    Попри організацію з вакцинування, педагоги вакцинуються доволі повільними темпами, додав він.

    "Тому зараз ми пропонуватимемо цю норму трохи полегшити. І це полегшення полягатиме в тому, що в жовтій та помаранчевій зонах ми будемо рахувати 80% навіть від першої дози вакцини. Цього буде достатньо, щоб школа працювала", – сказав Кузін.

    Стосовно роботи шкіл у "червоній" зоні він повідомив, що робота буде можлива за умови вакцинації 80% персоналу вже двома дозами вакцини проти COVID-19.

    "Ми вважаємо, що освітяни зараз активно будуть користуватися послугами мобільних бригад, які виїжджатимуть туди. І поки Україна знаходиться у "зеленій", "жовтій" або "помаранчевій" зонах, кожен освітянин зможе отримати повний курс щеплення. До того ж зараз скорочуються інтервали між введенням першої та другої дози, тому така можливість є", – сказав Кузін.

    За словами Кузіна, на вакцинацію освітян має вплив і приклад керівника закладу освіти, який повинен показати, що вакцинація безпечна і корисна, і батьків дітей, які зацікавлені в тому, щоб учні навчалися в звичному середовищі. На думку головного державного санітарного лікаря, батьки мають ініціювати питання необхідності вакцинації вчителів на батьківських зборах або педагогічних радах закладів освіти.

    Також він заявив, що МОЗ буде перевіряти на достовірність документи про щеплення чи протипокази до вакцинації, які надають працівники шкіл.

    "Безумовно, ми отримуємо, формально і неформально, довідки про медичні протипокази, а інколи навіть підроблені довідки, які пред’являються в закладах освіти. І в нас налагоджена співпраця з МВС і СБУ, щоби не лише перевіряти ці довідки, а фіксувати, що ці довідки є підробленими, і з’ясовувати, де вони були придбані", – заявив Ігор Кузін.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.