• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПРОЕКТ USAID ТА SAYENKO KHARENKO ДОПОМОГЛИ НКЦПФР РОЗРОБИТИ НОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДЛЯ ТОВАРНИХ БІРЖ

    Опубликовано: 2021-08-18 09:12:30

    Проект USAID «Трансформація фінансового сектору» разом з юридичною фірмою Sayenko Kharenko допомагали Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) у розробці нормативно-правових актів для організованого товарного ринку, яку було розпочато після прийняття Закону №738.

    Закон №738, який викладає в новій редакції Закони «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» та «Про товарні біржі», запровадив кардинально нове регулювання товарних бірж. Він набрав чинності 1 липня 2021 року. За попереднім законодавством, яке діяло ще з 1991 року, товарні біржі були, по суті, нерегульованими і діяли більш як аукціони, ніж біржі з організованою торгівлею.

    Для імплементації Закону на засадах міжнародних стандартів біржової торгівлі було розроблено такі підзаконні акти:

     Ліцензійні умови провадження професійної діяльності на організованих товарних ринках – діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах,
     Порядок видачі, зупинення дії та анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на організованих товарних ринках – діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах, та
     Положення про провадження діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах.

    Юлія Вітка, заступниця керівника Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», зауважила:
    «Україна має великий потенціал для розвитку товарного ринку, зокрема аграрного та енергетичного. Ми підтримуємо НКЦПФР в її зусиллях, спрямованих на розробку нових правил, які будуть корисними для всіх учасників цього ринку – від виробника до трейдера, а також для кінцевого споживача».
    Команда Sayenko Kharenko забезпечила юридичний супровід розробки підзаконних актів та їхнього публічного обговорення.

    Олександр Ольшанський, радник Sayenko Kharenko, відзначив: «Розробка дієвих та ефективних нормативних інструментів, що втілюють покладені на НКЦПФР функції, неможлива без залучення до дискусії всіх зацікавлених осіб. Високий професійний рівень та досвід усіх учасників проєкту, а також підхід повної відкритості та співпраці з учасниками ринку на всіх етапах розробки нормативно-правових актів були ключовими для успішної реалізації цього проєкту».

    Cпівпраця команди НКЦПФР, Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» та Sayenko Kharenko дозволила обговорити проєкти нормативно-правових актів із широким колом зацікавлених осіб та оперативно розробити нові правила.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.