• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Героїнею Барбі стала співрозробниця вакцини від COVID-19 Сара Гілберт. Що про неї відомо

    Опубликовано: 2021-08-05 14:00:25

    Нову ляльку Барбі присвятили одній із розробників вакцини проти коронавірусу AstraZeneca – професорці Сарі Гілберт, пише The Guardian.

    Сама Гілберт сподівається, що так діти зможуть дізнатися про кар’єру вакцинолога.

    "Я пристрасно хочу надихнути наступне покоління дівчат на кар'єру і сподіваюся, що діти, які побачать мою Барбі, зрозуміють, наскільки кар'єра в науці може допомагати навколишньому світу. Я хочу, щоб моя лялька продемонструвала дітям кар'єру, якої вони могли не знати, як, наприклад, вакцинолога", – розповіла вона.

    Разом з лялькою Гілберт в лінійці Барбі обіцяють лікарок і дослідниць із США, Бразилії та Австралії, які доклали зусиль для боротьби з поширенням коронавірусу.

    "Барбі визнає, що всі передові працівники пішли на величезні жертви, коли протистояли пандемії та викликам, які вона посилювала. Щоб пролити світло на їхні зусилля, ми ділимося їхніми історіями, щоб надихнути наступне покоління наслідувати цих героїв", – зазначила віцепрезидентка компанії Барбі Ліза Макнайт.

    Сара Гілберт – керівниця дослідницької лабораторії Оксфордського університету, лідируючого в розробці вакцини проти Covid-19. Сара Гілберт завжди знала, що хоче працювати в сфері медичних досліджень, але не знала, з чого почати.

    Вона отримала ступінь з біології в університеті Східної Англії, а потім захистила докторську по біохімії.

    Після цього вона зайнялася науково-дослідною роботою в сфері біотехнологій, де вивчала виробництво ліків в промислових масштабах.

    У 1994 році Сара Гілберт отримала позицію наукового співробітника в Оксфордському університеті, де займалася дослідженнями в галузі генетики, вивчала паразитів і способи боротьби з малярією.

    У 2004 році вона стала доцентом в університеті, а три роки по тому зайнялася дослідженнями вакцини від грипу спільно з лондонською благодійною організацією Wellcome Trust, завдяки гранту від якої вона змогла очолити власну команду дослідників.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.