• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може отримати нові кошти від МВФ: про яку суму йдеться

    Опубликовано: 2021-07-27 09:45:44

    До 2 серпня 2021 року Україна може отримати спеціальні права запозичення (СПЗ) Міжнародного валютного фонду на суму близько 3 мільярдів доларів.

    Про це розповів голова Національного банку Кирило Шевченко.

    Шевченко зазначив, що зараз вже є рішення ради виконавчих директорів МВФ, про виділення Україні СПЗ, проте ще має проголосувати Рада керуючих Фонду, як того вимагає алгоритм прийняття рішень у Фонді. Україна може отримати СПЗ, що дорівнюють 2,73 мільярда доларів відповідно до квоти країни.

    На що підуть кошти від МВФ? Під час прес-брифінгу голову НБУ запитали і про те, куди Україна направить кошти після їх отримання. Шевченко зазначив, що зараз Нацбанк виконує функції банку-депозитарію. І лише після зарахування цих коштів центробанк готовий взяти участь у дискусії з Міністерством фінансів про майбутній розподіл їх між бюджетом і золотовалютними резервами регулятора.

    У НБУ підкреслили, що для регулятора головна не форма співпраці, а реформи і дешеве фінансування від МВФ.

    «Головне — не форма реалізації: продовження програми чи нова програма. Головне — реформи і дешеве фінансування Фонду. Структурні маяки, визначені МВФ, переходять з програми в програму. Тому варто сконцентруватися на їх виконанні», — поділився Шевченко.

    Як підкреслив Шевченко, основним припущенням, яке правління НБУ бере до уваги щодо макропрогнозу, залишається продовження співпраці з МВФ.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.