• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мільярд на субсидії. У регіони перерахували гроші для виплат допомоги

    Опубликовано: 2021-07-09 15:30:46

    До кінця поточного тижня кошти, направлені в регіони, будуть перераховані на рахунки одержувачів субсидій у банках.

    Міністерство соціальної політики перерахувало 1,1 млрд грн регіональним департаментам соціального захисту населення для виплати субсидій за травень та червень. Про це йдеться у повідомленні відомства.

    "Гроші для виплати субсидій пішли в регіони…До банківських установ спрямовуються кошти у сумі 1,1 млрд грн для виплати пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу", – зазначають у Мінсоцполітики.

    Чому субсидії за травень та червень виплачуються у липні
    Декілька тижнів державні органи проводили верифікацію (перевірку) одержувачів субсидій на відповідність новим умовам одержання такої допомоги, у зв'язку з чим виплата субсидій за травень та червень затримувалася.

    Наприкінці червня органи соцзахисту населення отримали інформацію від Міністерства фінансів про результати проведеної перевірки одержувачів субсидій.

    На підставі цієї інформації органами соцзахисту було проведено перепризначення житлових субсидій в автоматичному режимі для домогосподарств, які їх одержували в опалювальному періоді 2020-2021 років.

    Коли субсидіанти отримають виплати
    За даними Мінсоцполітики, до кінця поточного тижня кошти, направлені в регіони, будуть перераховані на рахунки одержувачів у банках та у відділення Укрпошти для проведення виплат.

    "Одержувачам субсидій, які отримують кошти через пошту, виплата буде проведена до кінця поточного місяця", – повідомили у відомстві.

    Скільки одержувачів субсидій в Україні
    Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в Україні у квітні отримували 3,016 млн домогосподарств, що на 2,1% більше, ніж у березні (2,954 млн домогосподарств).

    При цьому середній розмір субсидії, що становив у березні 1685,58 грн, у квітні зменшився до 923,03 грн (в 1,8 рази). Це пов'язано з завершенням опалювального періоду.

    У квітні 76 143 домогосподарства звернулися за субсидіями (у березні – 134 976 домогосподарств). Призначено субсидії у квітні 42 936 домогосподарствам, тобто 56,4% з тих, що звернулися (у березні – 72 907 домогосподарствам, тобто 54,0% з тих, що звернулися).

    У квітні нараховано субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на загальну суму 2,493 млрд грн (у березні – 4,801 млрд грн). З цієї суми готівкою було виплачено допомоги на 2,344 млрд грн (4,526 млрд грн), а в безготівковій формі — на 0,149 млрд ​​грн (0,275 млрд грн).

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.