• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна на свинину влітку стабілізується на передпасхальному рівні, експерт KSG Agro

    Опубликовано: 2021-04-09 15:29:45

    Після квітневого зростання ціна на свинину влітку стабілізується на передпасхальному рівні.  Так вважає голова Ради директорів агрохолдингу KSG Agro Сергій Касьянов, якого цитує прес-служба компанії.
    Після чотиритижневого невеликого падіння в кінці березня нинішнього року, ціна на свинину підвищилася на 2,6%, а вже в квітні показала більш стійкий ріст у вигляді 6%-вого зміцнення котирувань. За даними Асоціації «Свинарі України» (АСУ), якщо в останніх числах березня товарне поголів'я в закупівлі коштувало  38,5-41,5 грн/кг, то на початку квітня вже по 43-44 грн/кг. «На різницю показників цін вплинув вступ в силу зниженої ставки ПДВ, оскільки це один з факторів, який призвів до ослаблення цін на свинину впродовж березня. Однак, навіть із збереженням 20%-вої ставки ПДВ, середня ціна закупівлі в першому кварталі, найімовірніше, поступалася б минулорічній на 4%», - відзначає Президент АСУ Оксана Юрченко.
     «Як ми і прогнозували, після невеликого просідання у другій половині березня, на початку квітня ціни пішли вгору, досягнувши середньої позначки в 43,3 грн./кг, таким чином, максимізувавшися напередодні Великодніх свят. Період напередодні теплих великодніх та травневих святкувань в нашій країні традиційно характеризується зростанням попиту на свинину, яку люди закуповують для приготування барбекю на природі, - коментує Сергій Касьянов, - Надалі, в кінці весни та влітку ми прогнозуємо збереження цін на свинину на передпасхальному рівні.  Її здешевлення не варто очікувати через літній сезон м'яса на природі, а також збільшення цін на зернові, що призвело до зростання витрат на виробництво свинарської продукції через подорожчання на комбікорми, в ряді випадків на 40% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року».
    Сергій Касьянов вважає, що зростаючий попит українців на свинину не може бути задоволений за рахунок імпорту свинарської продукції. «Ми бачимо, що обсяги імпорту свинини в нашій країні падають: в березні більш ніж на третину менше, ніж за лютий.  Зниження обсягів імпорту свинини пояснюється зростанням попиту й цін на європейських ринках - майже на 12% з початку березня. Звичайно ж, європейським виробникам вигідніше реалізовувати свою продукцію на ринках ЄС з більш високим платоспроможним попитом, ніж імпортувати в Україну», - резюмував аграрій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.