• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Позиція Антимонопольного комітету з приводу підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги

    Опубликовано: 2006-03-30 17:53:00

    У зв’язку з появою в ЗМІ коментарів щодо позиції Антимонопольного комітету з приводу підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, прес-служба Антимонопольного комітету уповноважена заявити таке.

    Антимонопольний комітет ніколи не підтримував та не підтримує підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Навпаки, завжди послідовно домагався, щоб вартість цих послуг була економічно обґрунтованою. Зокрема, неодноразово та в різних формах жорстко наполягав на тому, аби у тарифи не включалися необґрунтовані витрати.

    Позиція Комітету — люди мають сплачувати лише за реально надані їм послуги. За нашою ініціативою та на вимогу органів Комітету проводяться перерахунки за ненадані та надані не в повному обсязі послуги. Лише за останні чотири роки громадянам було здійснено перерахунки на суму 1 млрд. 600 млн. грн. Ці кошти зарахували людям як плату за майбутні комунальні послуги.

    Позицію Антимонопольного комітету має право висловлювати лише Голова Антимонопольного комітету, або члени Комітету та прес-служба за його дорученням.

    Коментуючи ситуацію, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Ми проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Для того, щоб говорити про підвищення, слід мати чіткі розрахунки. Наразі документів, які б підтверджували необхідність такого підвищення, від жодного органу виконавчої влади до Комітету не надходило. Тим паче, я не уповноважував нікого з членів Комітету робити будь-які заяви з цього приводу. Що стосується позиції нібито висловленої державним уповноваженим, Головою Київського міського територіального відділення Комітету Миколою Лисицьким, то ми створили комісію, яка проводить розслідування з цього приводу. Чи слова пана Лисицького було перекручено, чи це він перевищив свої повноваження, за що буде покараний».

    Інф. Прес-служба Антимонопольного комітету України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.