• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цього року в Україні тиждень охорони праці пройде під гаслом "Безпечна праця - гідна праця"

    Опубликовано: 2006-03-29 12:23:00

    Засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, яке відбулося 23 березня в Держпромгірнагляді, ухвалило рішення провести у період з 24 по 30 квітня 2006 року «Тиждень охорони праці». За рекомендаціями МОП, визначено основну тему: “Безпечна праця – гідна праця”.

    У роботі засідання взяли участь представники Держпромгірнагляду, Федерації професійних спілок України, Федерації роботодавців, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, центральні та місцеві органи виконавчої влади.

    Щорічно у світі  нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання забирають життя понад 2 мільйонів працездатних осіб та 270 мільйонів працівників зазнають травм.

    Як пам’ять про трагедії 28 квітня більш ніж у 70 країнах світу традиційно запалюють скорботну свічку.

    Впродовж 2005 року в  Україні на виробництві виявлено професійні захворювання у середньому в  6 тис. працівників, травмовано  понад 21 тис., з яких 1тис. зі смертельним наслідком.  Рівень ризику загибелі та травмування працівників на виробництві у розрахунку на 100 тис. працюючих порівняно з  Японією вищий утричі, з  Німеччиною – удвічі.

    Цю гуманну акцію підтримано і запроваджено в Україні ще чотири роки тому. Її мета - поєднати зусилля суспільства, органів державної влади, громадських, профспілкових організацій та роботодавців у вирішенні нагальних проблем запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням, створенню безпечних умов праці на кожному виробництві.

    Організаційним комітетом підготовлено звернення  до органів виконавчої влади, об’єднань та роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій України.

     У рамках Всесвітнього дня охорони праці в країні буде проведено комплекс заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

    Під час заходу проводитимуться науково-практичні конференцій, круглі столи, семінари, огляди-конкурси з охорони праці.  Надаватиметься матеріальна допомога сім’ям працівників, які постраждали  на виробництві.

    Повна версія звернення на офіційному сайті Департаменту dnop.kiev.ua

    Інф. Урядовий портал 

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.