• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як зберегти працездатність. У Держслужбі зайнятості дали поради працюючим дистанційно

    Опубликовано: 2021-02-03 13:30:57

    Віддалена робота має як певні переваги, так і недоліки.

    Дистанційна робота з дому має певні переваги, однак може негативно впливати на продуктивність праці та результати працівників. У Державній службі зайнятості порадили українцям, як зберегти високий рівень самоконтролю та працездатності під час віддаленої роботи.

    Поради українцям
    Серед порад відомства такі:

    1. Дотримуватися встановленого графіку роботи. Фахівці, які працюють дистанційно, можуть користуватися певною гнучкістю у плануванні робочого графіку. Проте робота у встановлений робочий час має низку переваг. У денний період організм найбільш продуктивний і до того ж у цей час легше комунікувати з іншими колегами.

    Регулярність початку та закінчення роботи підвищує рівень дисциплінованості.

    На основі отриманих вказівок роботодавця варто складати завдання на день і позначати, що вже виконано. Важливо визначати пріоритетність, щоб усе головне виконувалося у першу чергу.

    2. Робоче місце варто правильно організувати. Експерти радять виділити одне місце, де людина працює постійно.

    Також бажано домовитися про певні правила зі своїми близькими, які проживають у цій же оселі. Їх можна попросити не турбувати вас без зайвої потреби в певні години.

    3. Важливо вчасно відпочивати. Виконувати робочі завдання краще вчасно, щоб потім мати відпочинок, змінювати обстановку та виходити на прогулянку.

    Без зайвої потреби не варто читати робочу переписку за межами робочого часу.

    "Рамки між робочим часом і відпочинком доволі умовні вдома, але треба прагнути їх зробити реальними", – радять у відомстві.

    4. Необхідно підтримувати зв’язки з колективом. Робота над великим проєктом вимагає залучення колег. Окрім того, сама людська природа зумовлює необхідність спілкування й обміну думками.

    5. Важливо пам’ятати про охорону та гігієну праці. Хоча на перший погляд немає нічого безпечнішого за роботу вдома, але насправді працівники повинні дбати про своє здоров’я і вдома. Зокрема, дотримуватись правил безпеки під час користування обладнанням, контролювати пожежну безпеку, освітлення, температурний режим.

    Якщо людина працює в коворкінгу, то на перший план виходять питання, пов’язані з захистом від інфікування на COVID-19.

    "Якщо дистанційна (надомна) робота стала частиною вашого життя, намагайтесь накопичувати знання, як підвищити її якість", – зазначають у Держслужбі зайнятості.

    Скільки безробітних в Україні
    На 1 січня 2021 року на обліку в Державній службі зайнятості перебувало 459 000 безробітних.

    Серед безробітних жінки становлять 56%, чоловіки – 44%. Університетський диплом мають 49% шукачів роботи, 34% закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 17% – загальноосвітню школу.

    За віковими групами переважають безробітні 45-55 років (40%), молодь до 35 років (30%), люди 35-44 років (29%).

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.