• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хто зацікавлений у локальному розвитку в Україні?

    Опубликовано: 2021-01-19 15:16:17

    Понад третина українців вважає, що у розвитку їх міста або ОТГ найбільше зацікавлена місцева влада. Такі результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус», проведеного дослідницькою компанією «Active Group» у грудні 2020 року.

    Відповідаючи на запитання «Хто найбільше зацікавлений у розвитку вашого міста/ОТГ?», 35,2% респондентів сказали, що місцева влада, 19,1% опитаних – що місцевий малий бізнес, 8,7% – що місцеві великі підприємства. У тому, що в локальному розвитку найбільше зацікавлена державна влада, упевнені 8,2%, варіант «західні країни» обрали 4,3% українців, національні виробництва – 3,5%, благодійні фонди – 3,4%, Російська Федерація – 2%. Про те, що ніхто не зацікавлений у розвитку їх міста або ОТГ, сказали 29,7% опитаних. 8,2% респондентів не визначилися із відповіддю.

    За словами засновника «Active Group» Андрія Єременка, з точки зору мешканця будь-якого міста, особливо невеликого, місцева влада робить найбільш зрозумілі і наочні кроки, які можна чітко побачити і оцінити. Вона знає локальні проблеми і намагається вирішити їх. Зрештою розвиток свого міста – це прямий обов’язок місцевої влади. І всі ці зусилля, звичайно помічені людьми. Тож, перше місце міської влади в цьому своєрідному рейтингу не є чимось дивним. «Другим йде локальний дрібний бізнес. Добре, що дрібного місцевого бізнесмена сприймають більше позитивно. Саме ці люди створюють багато робочих місць, саме вони роблять більшість дрібних корисних справ щодо розвитку міст. І це також помічено. А от зацікавленість у розвитку міст національної влади помічена досить слабко. І це – поганий сигнал для політиків в Києві», – зауважив експерт.

    Повну презентацію із результатами дослідження можна завантажити за посиланням.

    Дослідження проводилось компанією «Active Group» з 19 по 21 грудня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем). Географія: вся територія України за виключенням окупованих регіонів. Загалом опитано 1100 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном України та типом населеного пункту (місто/село). Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 3%.

    Инф. activegroup.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.