• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Е-лікарняні, «кабінет пацієнта»: МОЗ планує реалізувати цього року понад 30 цифрових проектів

    Опубликовано: 2021-01-05 17:00:56

    Міністерство охорони здоров’я планує в цьому році реалізувати понад 30 цифрових проектів, серед яких електронний кабінет пацієнта і електронні лікарняні. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

    "Наші плани на цей рік є достатньо амбітними. Перш за все, МОЗ спільно з Мінцифри, а також з підконтрольними нам органами, такі як НСЗУ та ДП “Електронне здоров'я” та іншими партнерами будемо продовжувати розвивати та розширювати функціональність електронної системи охорони здоров’я. Нами була напрацьована так звана дорожня карта, що ми плануємо робити. Згідно з якої на цей рік заплановано понад 30 цифрових проектів, які ми хочемо реалізувати у 2021 році. Чому ми впевнені, що ми у змозі це зробити? Тому що весь минулий рік ми саме працювали над підготовкою реалізації цих проектів…Перш за все ми хочемо запровадити електронний кабінет пацієнта, що дозволить пацієнту бачити власну електронну медичну карту, надавати декларації онлайн, надавати доступ до власних даних", - розповів Степанов.

    За його словами, у кабінеті пацієнта буде зібрана вся інформація про людину.

    "Наступне – це медичні висновки. Ми продовжуємо розвивати медичні висновки. Перш за все – це електронні лікарняні. Ми хочемо повністю позбутися у 2021 році будь-якого оформлення паперових лікарняних, щоб це було в електронному вигляді…Наступне – це план лікування. Це такий модуль, який допоможе лікарю зробити всі необхідні призначення та полегшить контроль їх виконанням…Електронні рецепти перш за все ми запроваджуємо у цьому році на інсулін, наркотичні засоби, а потім поступово на інші рецептурні препарати", - сказав міністр.

    Окрім того, Степанов зазначив, що є плани щодо забезпечення інтеграції електронної системи МОЗ з іншими державними системами та реєстрами, як діють в країні.

    Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що електронні лікарняні запрацюють вже з 2021 року.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.