• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На першому етапі в Україні планують вакцинувати від COVID-19 щонайменше 350 тис. осіб – МОЗ

    Опубликовано: 2020-12-29 09:15:54

    В Україні на першому етапі вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 планують зробити щеплення не менше 350 тис. громадянам. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

    На запитання, чи готові в Україні потужності, щоб розпочати щеплення проти COVID-19, Степанов відповів: "Звичайно, вони готові. На минулому тижні мною було підписано наказ щодо затвердження дорожньої карти з вакцинації. Такий своєрідний Національний план з вакцинації".

    За його словами, у ньому передбачено п’ять етапів вакцинації громадян України.

    "На першому етапі загальна кількість людей, яких ми плануємо вакцинувати – це не менше 350 тисяч громадян України. Перш за все – це люди, які входять до групи ризику, а це саме наші медичні працівники, які працюють з хворими на COVID-19, друге – це люди, які перебувають у спеціалізованих закладах, наприклад, у будинках для осіб похилого віку…Також це наші військові, які захищають нашу країну на сході у зоні проведення операції Об’єднаних сил", - розповів Степанов.

    Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав Дорожню карту з проведення масової вакцинації від COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

    Як раніше повідомляв УНН, Україна може безкоштовно отримати додаткові 8 млн доз вакцини від COVID-19 у межах ініціативи COVAX на додачу до вже гарантованих восьми мільйонів.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.