• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мета конкурсу на звання "Кращий роботодавець року" повністю співпадає з завданням Президента України щодо створення щорічно одного мільйона робочих місць

    Опубликовано: 2006-03-27 10:48:00

    24 березня у Домі прийомів відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та лауреатів Всеукраїнського конкурсу на звання „Кращий роботодавець року” за 2005 рік. На урочистостях були присутні Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Анатолій Кінах та Міністр праці та соціальної політики України Іван Сахань. Відкриваючи церемонію нагородження, Прем’єр-міністр Юрій Єхануров подякував усім роботодавцям, які формували і наповнювали бюджет, зазначивши, що доходна частина його у минулому році була в 1,5 рази більшою, ніж у 2004 році.

    За повідомленням Міністра праці, у Конкурсі взяли участь майже 5,5 тис. підприємств, установ та організацій, серед яких найвища активність учасників спостерігалася у Донецькій, Київській та Харківській областях (44% від загальної кількості в цілому по Україні). А на загальнодержавному рівні змагався 341 суб'єкт господарювання з усіх областей України. На цих підприємствах у 2005 році кількість прийнятих працівників на роботу переважає над вивільненими на 15,8 тисяч осіб, у тому числі в Донецькій області 7,2 тисячі та місті Києві — 1,9 тисяч осіб.

    Перемогу у Всеукраїнському конкурсі на звання „Кращий роботодавець року” за різними номінаціями вибороли близько 50 підприємств газової, фармацевтичної, машинобудівної, харчової, хімічної, металургійної промисловостей, агропромислового комплексу, торгівлі, транспорту та комунальних послуг. Серед них ТОВ „Бучачагрохлібпром” (Тернопільська обл.), ВАТ „Перечинський лісохімічний комбінат” (Закарпатська обл.), ЗАТ „Оболонь” (м. Київ), ТОВ „Аптека № 417” (Дніпропетровська обл.), Учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих „КРИМ-ПАК” (АР Крим). Учасники отримали крім призів матеріальні заохочення. Як підкреслив Іван Сахань, „для роботодавця це перш за все моральне визнання його у суспільстві, а також — реклама підприємства”.

    Міністр праці вважає, що Конкурс на кращого роботодавця сприяє створенню максимальної кількості високоякісних робочих місць з гідним рівнем оплати праці, зростанню зайнятості населення, зокрема інвалідів, популяризації кращих досягнень вітчизняних роботодавців. Така мета Конкурсу у нестандартний спосіб посилює і підкреслює соціальну складову діяльності всього Уряду та співпадає з завданням Президента України В. Ющенка щодо створення щорічно одного мільйона робочих місць. Іван Сахань також наголосив, що „у 2005 році в Україні було створено 1 млн. 139 тисяч нових робочих місць, що становить 113,9% від річного завдання Президента”.

    Для довідки: Всеукраїнський конкурс на звання „Кращий роботодавець року” проводиться щорічно з 2000 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 1999 року №2135.

    У 2005 році участь у Конкурсі взяло майже 5,5 тис. підприємств, установ та організацій, що у 1,5 рази більше ніж у 2000 році.

    Конкурс враховує як економічні, так і соціальні показники, зокрема щодо виробництва конкурентоспроможної продукції, кількості діючих, збережених та створених робочих місць, в тому числі для інвалідів, рівня зарплатні та своєчасність її виплати, повноти сплати податків і обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів та до державних цільових фондів, рівня охорони та умов праці, ефективності роботи з працевлаштування за направленням державної служби зайнятості, в тому числі громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці тощо.

    Інф. Мінпраці та соцполітики

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.