• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ: у eHealth створили вже 13 млн карток пацієнтів

    Опубликовано: 2020-12-16 18:00:11

    У системі eHealth вже створили 13 млн електронних медичних карток пацієнтів і було внесено стомільйонний медичний запис. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Руслан Кучер, передає кореспондент УНН.

    "Важливим завданням для нас є автоматизація ведення обліку медичних послуг та управління взагалі медичною інформацією шляхом створення, розміщення, оприлюднення та обміну всіма медичними даними в електронному вигляді. Щодня команда МОЗ під керівництвом Максим Степанова разом з Службою здоров’я України, Державним підприємством "Електронне здоров’я" працюють у напрямі спрощення роботи медичних працівників та депаперизації… У рамках продовження розвитку електронної системи охорони здоров’я у 2021 році заплановано старт низки сервісів та нового функціоналу, зокрема: електронного лікарняного, електронних рецептів, плану лікування, модуля чутливих даних, електронного кабінету пацієнта з інтеграцією у портал "Дія" тощо. Тиждень тому ми мали досить великі цифри у нашій системі eHealth. Було внесено стомільйонний медичний запис… 13 млн пацієнтів створено електронну медичну картку", - повідомив Кучер.

    Він зазначив, що це означає, що вся медична інформація зберігається в єдиному місці і не може бути втрачена, зокрема щодо хронічних, інфекційних і неінфекційних хвороб, зроблених консультацій, обстежень і перенесених операцій, а також проведеної діагностики.

    "При потребі лікар швидко отримає необхідну інформацію, це може в деяких випадках врятувати життя людини. Наприклад, усі лікарі, які є у системі, мають доступ до анкети пацієнта. Там міститься базова інформація про пацієнта, яка знадобиться медикам у невідкладних випадках… Відкрита статистика ведення електронних медичних записів eHealth дозволяє власникам та керівникам закладів охорони здоров’я бачити реальну картину щодо попиту на відповідних лікарів, на обстеження, і взагалі починати процес більш якісного менеджменту своїх установ", - додав чиновник.

    Нагадаємо, проект концепції розвитку електронної охорони здоров’я передали до Кабміну.

    У МОЗ повідомляли, що концепція розвитку електронної охорони здоров’я буде готова цієї осені. План розвитку системи eHealth затвердили ще у жовтні 2019 року.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.