• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збільшення тестування на COVID-19 населення є необхідним протиепідемічним заходом – експерт

    Опубликовано: 2020-12-01 17:00:58

    Стратегія протидії пандемії COVID-19 полягає, зокрема, й у широкому тестуванні населення. За умови відсутності фінансування необхідно визначати чіткий алгоритм – кого тестувати у першу чергу. Про це УНН розповів політичний аналітик Олександр Кочетков.

    "Є певний досвід у цивілізованих країнах, і він передбачає певні кроки: стратегія протидії епідеміологічному захворюванню - не просто вводити повний локдаун, а чітко визначені дії. І кого у першу чергу тестувати? Це важливо – визначати контактних осіб, щоб знати, розповсюджують вони це чи ні", - наголосив експерт.

    Але у випадку недостатнього державного фінансування, на думку Кочеткова, необхідно зосередитись на вразливих групах населення та на тих, хто контактує з хворими на COVID-19 і великою кількістю людей.

    "Якщо немає грошей на всіх, то почнімо з найбільш вразливих верств населення. Це розумно", - наголосив він.

    Зазначимо, що українські вчені "Діапроф-Мед" розробили новий надчутливий тест DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R на антиген коронавірусу. З його допомогою можна охоплювати до 1 мільйона осіб на день при вдвічі меншій, ніж ПЛР-тестування ціні. Це може докорінно змінити ситуацію з невеликим тестуванням серед населення України.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.