• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Словаччина на кордоні з Україною запустить пілотний проект з тестування на антиген COVID-19

    Опубликовано: 2020-11-04 16:30:08

    Сусідня Словаччина вже з наступного понеділка може запустити пілотний проект щодо проведення антигенних тестів на COVID-19 на українському кордоні. Про це повідомляє словацьке видання Denník N, передає УНН.

    “Посилення прикордонного режиму досі залишається невизначеним і залежить від подальшого розвитку епідемії в сусідніх країнах”, — повідомили в виданні.

    Зазначається, що з 2 листопада перетинати словацький кордон можуть тільки люди, у яких тест негативний на коронавірус, але поки що довідки на кордоні взагалі не перевіряються. Комендантська година поширюється і на іноземців — вони не можуть пересуватися по території Словаччини без дійсного негативного тесту.

    Прем’єр-міністр Ігор Матовіч оголосив після засідання Центрального кризового штабу в ніч на понеділок, що антигенні тести будуть використовуватися на державних кордонах. Усім, хто перетинає кордон, доведеться показати негативний тест або пройти тест на антиген.

    Прем’єр-міністр також зазначив, що кількість відкритих пунктів пропуску на кордоні може бути скорочена, і час, який може бути використаний для пропуску, може бути обмежений.

    Додамо, що Австрія, Угорщина і Польща поки що є для Словаччини “зеленими країнами”. Угорщина закрила свій кордон 1 вересня, але в 30-кілометровій зоні від кордону дозволяється пересування громадян Словаччини.

    Нагадаємо, що у Словаччині безкоштовно протестували на COVID-19 дві третини населення.

    Віталій Журак

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.