• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні планують ввести автоматичний контроль наявності у водіїв полісів автоцивілки

    Опубликовано: 2020-10-20 14:15:54

    Наявність у водіїв полісів автоцивілки контролюватимуть з використанням автоматичної процедури перевірки.

    Наявність у водіїв полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (полісів автоцивілки) контролюватимуть за допомогою автоматичної системи. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Моторного (транспортного) страхового бюро України.

    "Сьогодні в Україні розглядається питання запровадження автоматичного контролю за наявністю у водіїв полісів ОСЦПВ. У такому разі поліції навіть не доведеться зупиняти авто для оформлення штрафних санкцій. Автоматична процедура перевірки змусить усіх автовласників поважати закон", – зазначається у повідомленні.

    Чи є обов'язковою наявність такого полісу
    Обов’язкова наявність чинного полісу автоцивілки передбачена законом "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів".

    Однак нерідко трапляються водії, які нехтують вимогами законодавства і свідомо ухиляються від укладання страхового договору.

    Деякі водії просто забувають укласти такий договір чи продовжити його дію.

    Поліціянти поки не мають права зупиняти транспортний засіб лише для того, щоб перевірити наявність автоцивілки. Але це обов’язково робиться при оформленні ДТП чи у випадку порушення правил дорожнього руху.

    Як швидко після покупки авто треба придбати поліс автоцивілки
    Укласти страховий договір та придбати поліс автоцивілки необхідно не пізніше 10 днів після придбання автомобіля. Надалі відсутність полісу дає правоохоронцям підставу виписати штраф (зараз – 425 грн).

    Але все ж краще стати власником полісу одразу після придбання авто, оскільки штраф не найбільша проблема, яка може спіткати незастрахованого автовласника.

    Якщо під час ДТП з’ясується, що його винуватець не має обов’язкової страховки чи має протермінований поліс, доведеться ще й компенсувати завдані збитки. Вони можуть перевищувати 100 000 грн.

    Скільки ДТП трапилося в Україні з початку року
    За даними Патрульної поліції, загальна кількість ДТП за 9 місяців 2020 року – майже 118 900 випадків. Це на 3,6% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

    Кількість аварій, у яких постраждали люди, склала 19 100 випадків (на 3,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року), кількість загиблих становить 2484 особи (+4,9%), травмованих – майже 23 700 (+0,9%).

    Як зараз можна перевірити наявність поліса автоцивілки
    Зараз перевірити наявність поліса можна на сайті МТСБУ онлайн.

    Для цього потрібно перейти за посиланням http://bit.ly/3843BnR на сайт МТСБУ, де розміщена централізована база даних бюро.

    Далі слід вписати у відповідне вікно номер транспортного засобу або серію та номер страхового поліса на задану дату, натиснути кнопку "Знайти" і отримати результат.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.