• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Львові школам виділили понад 15 млн грн на закупівлю ЗІЗ та дезінфекторів

    Опубликовано: 2020-10-19 17:30:33

    У Львові для шкіл із міського бюджету виділили понад 15 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів. З них використано понад 8 млн. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Львівській міській раді.

    “Відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та головного державного санітарного лікаря України, під час освітнього процесу в закладах освіти необхідно дотримуватись принципів соціального дистанціювання і правил гігієни, використовувати засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби. Для організації безпеки працівників та учнів закладів загальної середньої освіти міста Львова, з міського бюджету було виділено кошти в сумі 15 млн 390 тис. 700 грн”, - йдеться у відповіді на запит.

    Зазначається, що заклади загальної середньої освіти міста Львова самостійно ведуть бухгалтерський облік та організовують публічні закупівлі, в тому числі і закупівлю дезінфікуючих та засобів індивідуального захисту.

    “Станом на кінець вересня 2020 року закладами загальної середньої освіти міста Львова для закупівлі дезінфікуючих та засобів індивідуального захисту використано 8 млн 698 тис. 661 грн”, - вказано у відповіді на запит.

    Повідомляється, що 8 жовтня 2020 року в межах благодійної допомоги від Офісу Дитячого фонду ООН в Україні ЮНІСЕФ між закладами загальної середньої освіти міста Львова пропорційно чисельності учнів було розподілено 3775 л дезінфікуючого засобу.

    Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що якщо батьки не зможуть купувати маски для учнів, це зробить держава.

    Також нагадаємо, що учні 1-4 класів можуть перебувати на території школи без захисної маски.

    Для учнів 5-11 класів рекомендується використовувати захисні маски або респіратори під час навчання. Так, одному учню на перший семестр знадобиться щонайменше 154 одноразових маски, при використанні двох масок під час уроків.

    Також нагадаємо, тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, що на забезпечення шкіл засобами індивідуального захисту та дезінфекції можуть бути використані залишки освітньої субвенції минулого року.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.