• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Профком ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» вважає акт перевірки ФДМУ - об’єктивним

    Опубликовано: 2006-03-22 11:04:00

    Як відомо, 17 березня на ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» побувала голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк, яка підписала акт перевірки виконання інвестиційних і соціальних зобов’язань, зафіксованих у договорі купівлі 93,02% акцій ВАТ «Криворіжсталь» компанією Mittal Steel. В акті представниками ФДМУ засвідчено, що всі зобов’язання компанією Mittal Steel виконуються, а у перевіряючих було лише два зауваження, які адміністрація підприємства має розглянути найближчим часом. Цій темі в газеті «Дело» від 20 березня 2006 року була присвячена стаття «Митталу рекомендуют доплатить», в якій від імені «представників трудового колективу» викладено факти, які не відповідають дійсності, або не відбивають реальної картини.

    Зокрема, в статті говориться, що «представители трудового коллектива высказали сомнения в том, что проверка объективна, а глава ФГИ беспристрастна».

    Ось що сказав голова профкому підприємства Юрій Бобченко щодо перевірки ФДМУ, яка відбулась на ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» з 13 по 17 березня 2006 року:

    -         Я ознайомився з актом, який було складено за підсумками перевірки ФДМУ України, щодо виконання інвестиційних і соціальних зобов’язань компанією Міттал Стіл при купівля 93,02% акцій ВАТ «Криворіжсталь», про що свідчить мій підпис на цьому документі, і вважаю його (акт перевірки) об’єктивним.   

    У віщезгадуваній  статті газети «Дело» також зазначено, що «Рабочие также нарекают на сокращение штата почти на 600 человек, в то время как на работу принято чуть более 100».

    У зв’язку з цим наводимо дані офіційної звітності ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» щодо чисельності персоналу для Фонду держмайна України, які уже розповсюджували раніше. За станом на 01.07.2005 р. кількість робочих місць на підприємстві складала 35003 (тридцять п’ять тисяч три) одиниці, а станом на 1.02.2006 року становить 36201 (тридцять шість тисяч двісті одну) одиницю. Скорочення робочих місць і розірвання трудових угод з працівниками підприємства за ініціативою уповноваженого власником органу, за виключенням звільнення на підставі пунктів 2 і 6 статті 40 Кодексу законів про Працю України або скоєння працівником дій, за які законодавством передбачено звільнення на підставі пунктів 3, 4, 7 та 8 статті 40 і статті 41 Кодексу законів про працю України, не проводилось.

    Штатна чисельність персоналу станом на 1.07.2005 р. становила 57159 (п’ятдесят сім тисяч сто п’ятдесят дев’ять) чоловік, а станом на 21.02.2006 р. 58249 (п’ятдесят вісім тисяч двісті сорок дев’ять) чоловік. Таким чином, штатну кількість персоналу, що була досягнута станом на 1 липня 2005 р. не тільки збережено, що передбачено умовами  договору купівлі 93,02% акцій підприємства, але й збільшено.

    Крім цього, як уже повідомлялось в інформації відділу зв’язків із ЗМІ ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг», нині на підприємстві створені додаткові робочі місця для інвалідів і таким чином виконано вимоги вітчизняного законодавства, яке передбачає, що на кожному підприємстві до 4% від загальної кількості робочих місць повинно бути створено саме для інвалідів.

    Що стосується покращення умов праці на підприємстві, то над цим працюють постійно. І дорікати адміністрації за те, що на робочих місцях встановлюють кондиціонери, принаймні, не логічно, адже це заходи, які реально спрямовані на покращення умов праці.

    Інф. газета «Металург»  - щотижневик ВАТ «Мiттал Стiл Кривий Рiг»

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.