• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС надало рекомендації українцям у зв’язку із подіями у Киргизстані

    Опубликовано: 2020-10-08 17:30:51

    Міністерство закордонних справ України у зв’язку із ускладненням безпекової ситуації у Киргизстані рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від подорожей до цієї країни, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби МЗС.

    "У зв’язку із акціями протесту, що тривають у Киргизькій Республіці, та ускладненням безпекової ситуації на тлі сутичок між протестувальниками та правоохоронцями, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від подорожей до Киргизстану до стабілізації ситуації", - йдеться у повідомленні міністерства.

    Тим громадянам України, які перебувають на території Киргизької Республіки, у МЗС наполегливо рекомендують "бути пильними та обережними, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у демонстраціях та акціях протесту, не вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються внутрішньополітичної ситуації у країні, стежити за новинами та рекомендаціями місцевих органів влади".

    У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю або здоров’ю, у МЗС рекомендують громадянам України невідкладно звертатися на "гарячу лінію" посольства України у Киргизькій Республіці за тел.: +996 701 88 84 63, адреса електронної пошти: emb_kg@mfa.gov.ua або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України за тел.: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

    Як повідомляв УНН, 5 жовтня на вулиці Бішкека вийшли прихильники опозиції, незадоволені підсумками голосування. Їх жорстко розігнали правоохоронні органи.

    Однак вночі демонстрантам вдалося захопити декілька адміністративних будівель, у тому числі Білий дім (там розташований парламент і адміністрація президента), мерію і уряд.

    Опозиція створила координаційну раду. На фоні протестів було оголошено про відставку мера Бішкека Азіза Суракматова. Чинний президент Киргизстану Сооронбай Жеєнбеков назвав події у країні незаконною спробою захоплення влади.

    Нагадаємо, Центрвиборчком Киргизстану визнав недійсними підсумки парламентських виборів, через які у Бішкеку почалися масові протестні акції.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.