• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна має амбіції очолити Організацію чорноморського економічного співробітництва - МЗС

    Опубликовано: 2020-09-29 17:30:35

    Україна має лідерські амбіції щодо розвитку Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Про це заявив заступник міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік під час участі у неформальному засіданні Ради міністрів закордонних справ держав-членів ОЧЕС, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби МЗС України.

    Так, представник України зазначив, що “наша держава має чітке бачення і обґрунтовані амбіції очолити ОЧЕС у постпандемічний період”, зазначили в пресслужбі.

    “Ми готові докласти всіх зусиль, щоб досягти практичних результатів діяльності Організації для бізнесу та пересічних громадян країн-членів”, — наголосив заступник міністра.

    Саме тому Україна вперше в історії Організації пропонує свого кандидата на посаду Генерального секретаря Постійного міжнародного секретаріату ОЧЕС, підкреслили у МЗС.

    Ним став заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, який змагатиметься за цю посаду з представниками Греції, Румунії та Росії.

    “Серед пріоритетів України в ОЧЕС — посилення співпраці бізнесу, розвиток інформаційних технологій, зміцнення регіональної взаємодії у сферах енергетики, транспорту, туризму та охорони здоров’я”, — інформують у пресслужбі.

    Як повідомляв УНН, раніше Сенік обговорив з послом Королівства Норвегія в Україні Еріком Сведалом низку перспективних проєктів у сферах торговельного, інвестиційного та наукового співробітництва.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.