• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для збільшення обсягів молодіжного житлового кредитування започатковано нові проекти – Юрій Павленко

    Опубликовано: 2006-03-16 11:17:00

    15 березня 2006 року у Верховній Раді України пройшли парламентські слухання про стан і перспективи розвитку молодіжного житлового будівництва. Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко розповів про роботу, яку здійснив у 2005 році Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву та плани фонду на 2006-й.

    Міністр повідомив, що у 2005 році на реалізацію Державної програми забезпечення молоді житлом бюджетом України було передбачено 130 млн. грн. І станом на 1 січня 2006 року програма була профінансована у повному обсязі.

    Минулого року на кредитування будівництва і придбання житла для молоді було направлено більше 11 млн. грн. коштів від повернення раніше наданих кредитів. А у 2006 році планується близько 20 млн. грн.

    Протягом минулого року фонд  уклав 15 800 угод про надання часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами комерційних банків, наданих на будівництво або придбання житла. На погашення відсоткових ставок у 2005 році використано 25 млн. грн. коштів Державного бюджету.

    Обсяги залучення банківських кредитних ресурсів на молодіжне житлове будівництво становлять понад 1,75 млрд. грн.

    Вдосконалюється механізм розподілу державних житлових кредитів – зазначив Юрій Павленко. Зокрема, об’єктивність та прозорість при видачі пільгових кредитів молодим сім’ям буде забезпечуватись за допомогою комп’ютерної рейтингової системи. Вона визначає чергового позичальника на підставі затверджених Урядом України чітких критеріїв. Згідно з ними, перевага буде надаватись багатодітним молодим сім’ям, молодим вченим, молодим спортсменам, які мають найвищі досягнення на офіційних національних та міжнародних змаганнях, обдарованій молоді та соціально-незахищеним молодим сім’ям. На офіційному ж сайті Фонду вже є рейтинг кожного з кандидатів у позичальники в усіх регіонах і кожен бажаючий може ознайомитись з цією інформацією.

    Міністр поінформував, що усього за період діяльності Фонду через різні механізми було забезпечено житлом близько 24,8 тис. молодих сімей у всіх регіонах України.

    При цьому, у 2005 році Фонд забезпечив житлом у понад 6 разів більше молодих сімей у порівнянні з 2004-м.

    Надалі ж задля збільшення кількості кредитів у 2006 році Фонд буде впроваджувати два нових проекти – повідомив Юрій Павленко. Вони будуть спрямовані на залучення позабюджетних джерел фінансування Державної програми забезпечення молоді житлом.

    Першим буде спільний проект з Державною іпотечною установою з рефінансування кредитів молодим сім’ям, які виданні Фондом на будівництво житла. Другим - спільний проект з ВАТ “Державний ощадний банк” зі створення системи житлово-будівельних заощаджень. «Ці нові проекти ми впроваджуємо для того, щоб мати можливість збільшити обсяги молодіжного житлового кредитування, не очікуючи на виділення для цього додаткових коштів з бюджету. Адже ми розуміємо, що сьогодні проблема забезпечення житлом молодих українських сімей є однією з нагальних. Без цього неможливо покращити демографічну ситуацію в країні та подолати багато інших проблем», - наголосив Міністр. 

    Прес-служба





    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.