• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держпромгірнагляд: На шахтах України збільшилася кількість смертельних випадків

    Опубликовано: 2006-03-15 13:00:00

    За два місяці цього року коефіцієнт смертельного травматизму на 1 млн. тонн видобутого вугілля склав  2,2. На шахтах України протягом  двох місяців цього року загинуло на одинадцять шахтарів більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

    Якщо початок 2005-го забрав життя 18 шахтарів, то в 2006-му на шахтах загинуло 29 осіб, що майже на 40% більше. На шахтах, підпорядкованих Мінпаливенерго України, загинуло 19 осіб проти 16 у минулому році.  Окрім того, на вугільних підприємствах загинуло 2 жінки. Троє шахтарів померло на робочому місці від серцево-судинних захворювань.

    Трагедія високої смертності українських шахтарів не лише національна,  насамперед це горе родин. Вищезазначені нещасні випадки  залишили без батька або матері вісімнадцятьох хлопчиків та дівчаток.

    Що ж спричинило зростання рівня смертельного травматизму? Фахівці Держпромгірнагляду наголошують, що першопричиною є незадовільний стан промислової безпеки на підприємствах недержавної форми власності та на центральних збагачувальних фабриках. Цифри говорять самі за себе: тільки за лютий місяць на таких підриємствах сталося сім смертельних нещасних випадків, що складає 50% від усіх загиблих упродовж поточного місяця. На шахті ім. Гайового загинуло на одну людину більше, ніж торік, на шахті ім. Засядька - на двоє більше, ТОВ “Донпромбізнес”, „Ремавтоматика”, „Комплекс”, Гормашвугілля”, „Горняк-95”, ПП „Торвугілля” втратили по одній людині – не більше, але й не менше, ніж у 2005 році. Таким чином, 15 з 29 загиблих шахтарів працювали на приватних підприємствах.

    У той же час з двадцяти п`яти державних підприємств та на відкритих акціонерних товариствах зростання смертельного травматизму допустили чотири, знизили 3, залишили на рівні минулого року – 5, не допустили смертельних нещасних  випадків - 13.

    На підземних роботах загинуло на четверо шахтарів менше (21 проти 17). У той же час на поверхні було травмовано на семеро осіб більше, ніж торік, а саме - 8. Причина смерті половини шахтарів (16 осіб) - особиста недисциплінованість - трудова і технологічна, а також необережність під час виконання робіт.

    Як зазначають інспектори Держпромгірнагляду, кожен третій гірник сьогодні гине на підземному транспорті, від травм під час роботи з машинами і механізмами. 

    А підсумок підіб`ємо статистичними данними. За два місяці цього року коефіцієнт смертельного травматизму на 1 млн. тонн видобутого вугілля склав  2,2.

    Протягом двох місяців на вугільних шахтах було травмовано 1тис. 167 шахтарів. 

    Рівень виробничого травматизму підвищився на підприємствах Донецької, Львівської та Дніпропетровської областях. 

    25% шахтарів зазнали травм внаслідок порушення ними  правил  безпеки та технології робіт. На шахтах України сталося дві аварії з груповими нещасними випадками, при яких травмовано семеро осіб, двоє загинуло.

     Инф. Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.