• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна повинна стати активним гравцем у розвитку світової ядерної енергетики - Юрій Бойко

    Опубликовано: 2006-03-15 10:36:00

    "Україна вправі розраховувати на гідне місце у світовій ядерній енергетиці", – заявив 14 березня в прямому ефірі телекомпанії "Ера" один із лідерів "Опозиційного блоку НЕ ТАК!", голова Республіканської партії України Юрій Бойко.

    "Ми можемо бути представлені практично у всіх напрямках: у видобутку й збагаченні урану, у виробництві запасних частин для реакторів, у наукових розробках і виробництві реактора на швидких нейтронах, які є зараз основними розробками під егідою МАГАТЕ", – сказав політик.

    За його словами, у світі працює 440 ядерних реакторів, крім того США вирішили побудувати додатково 20, а Китай – 19 ядерних реакторів. "Тенденція така, що підвищується безпека ядерних реакторів і поліпшується економічна складова ядерної енергетики", – сказав лідер республіканців.

    Юрій Бойко вважає, що для цього Україна повинна інтегруватися в проекти, які вже працюють у світі. "Наприклад, Україна є монополістами у виробництві цирконію. Тобто ми – повноправні учасники ядерного співтовариства й у праві розраховувати на гідне місце в цих процесах. Глобальна ядерна стратегія, у якій беруть участь США, Франція й Росія – це саме той проект, осторонь від якого Україна стояти не повинна, ми повинні в ньому брати участь", – підкреслив політик.

    На думку Юрія Бойка, для України, що пережила страшну Чорнобильську катастрофу, всі питання, пов'язані зі стійкістю й підвищенням стабільності роботи ядерних станцій дуже актуальні й вимагають публічного обговорення.

    Прес-служба Республіканської партії України








    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.