• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Провідні країни ЄС створили альянс для розробки вакцини від коронавірусу

    Опубликовано: 2020-06-04 18:00:57

    Франція, Німеччина, Італія та Нідерланди уклали альянс для прискорення виробництва вакцини від коронавірусу. Чотири країни будуть займатись спільним вивченням різних перспективних ініціатив та вести дискусію з різними фармацевтичними компаніями. Про це заявило в середу, 3 червня, міністерство охорони здоров’я Нідерландів, передає УНН із посиланням на DW.

    Метою “Альянсу інклюзивних вакцин” є забезпечення виробництва вакцини в Європі. “Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди переконані, що для успішного результату потрібні спільна стратегія та інвестиції”, — наголосило міністерство.

    Альянс вивчає перспективні ініціативи з розробки вакцин, щоб забезпечити їхню достатню кількість для Євросоюзу та інших країн, зокрема, країн Африки з низьким рівнем доходу. “Альянс також хоче домовитися з фармацевтичними компаніями про те, що вакцина повинна стати широкодоступною для ЄС”, — повідомило нідерландське відомство.

    За даними ресурсу Worldometers, що відстежує поширення коронавірусної інфекції, станом на 4 червня загалом в цих чотирьох країнах коронавірусом інфікувались 600 тисяч людей, померли від хвороби понад 76 тисяч. Як повідомила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), у світі вже діють понад сто проєктів із розробки вакцини проти коронавірусу.

    Нагадаємо, згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 24 823 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 735 — летальні.

    Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 185 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.