• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Техніко-економічне обґрунтування проекту Одеса-Броди-Плоцьк буде презентовано у Варшаві 15 березня

    Опубликовано: 2006-03-13 17:44:00

    13 березня 2006 року під головуванням Міністра палива та енергетики України Івана Плачкова відбулося засідання урядової комісії з питань ефективного використання системи магістральних нафтопроводів.

    У ході засідання комісії розглянуто питання щодо стану виконання плану заходів з реалізації проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) та, зокрема, попередні результати рамкового бізнес плану проекту Одеса-Броди-Плоцьк.

    Зазначено, що новий етап розвитку проекту ЄАНТК пов’язаний з виходом на завершальний етап підготовки міжнародним консорціумом (SWECO Pic – ILF – Kantor) бізнес-плану проекту Одеса-Броди-Плоцьк, що фінансується за рахунок гранту Єврокомісії у розмірі 2 млн. євро.

    Так, 1 лютого 2006 року в Брюсселі на розширеному засіданні спільної робочої групи Україна-Польща-ЄК був представлений черговий етап розробки бізнес-плану проекту. Відзначено, що представлений у Брюсселі документ мав поглиблений і деталізований характер. Це дозволило схвалити його в цілому і доручити консультантам доопрацювати та презентувати проект 15 березня на урядовому рівні у Варшаві.

    За словами Міністра палива та енергетики України Івана Плачкова, презентація бізнес-плану проекту Одеса-Броди-Плоцьк у Варшаві на рівні профільних відомств дасть можливість визначити спільну позицію України Польщі та Єврокомісії щодо умов залучення потенційних учасників даного проекту. Відзначено, що перша презентація бізнес-плану для потенційних партнерів відбудеться 17 березня 2006 року в Алма-Аті (Казахстан).

    Під час засідання комісії заслухано інформацію щодо проведених переговорів ВАТ „Укртранснафта” з потенційними покупцями сирої нафти, яку планується транспортувати нафтогоном „Одеса-Броди”, а також роботу із залучення додаткових обсягів транспортування нафти територією України у 2006 році.

    Окремо розглянуто питання податкового навантаження при транспортуванні нафти територією України. Сьогодні відрахування в держбюджет з тарифу транзитними напрямками складають майже 40%, у той час як у Польщі вони не перевищують 19%. Зокрема, податки на 1 тону перекачки нафти у 2005 році зросли вдвічі у порівнянні з 2004 роком.

    У засіданні урядової комісії також брали участь заступник Міністра закордонних справ України Володимир Макуха, заступник Міністра економіки Володимир Ігнащенко, заступник міністра юстиції України Леонід Єфіменко та інші.

    Міністерство палива та енергетики України







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.