• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шмигаль розповів про вплив коронакризи на економіку України

    Опубликовано: 2020-05-12 17:30:31

    Попри вплив коронакризи на економіку, наразі економічна ситуація в Україні не є критичною. Про це заявив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю німецькій газеті Handelsblatt, передає УНН.

    Шмигаль розповів, що коронакриза звичайно впливає на Україну, проте це перша криза, до якої Україна розумно готується і має економічні резерви. Поки Україна була значною мірою стабільна через кризу.

    "На даний момент ситуація не є критичною. Дефіцит нашого поточного рахунку в березні становив 389 мільйонів доларів порівняно з 526 мільйона доларів роком раніше. Із 25,7 млрд доларів валютних резервів ми перебуваємо в кращому становищі. У нас також є близько 2,3 млрд доларів на казначейських рахунках. Таким чином ми входимо в кризу більш стабільно, ніж у попередні часи", - розповів Шмигаль.

    Також він зазначив, що у 2020 році Україна все ще повинна очікувати прогнозу зниження валового внутрішнього продукту на 4,8 відсотка.

    "Промислове виробництво в першому кварталі обвалилося на 5,1 відсотка", - сказав Шмигаль.

    Нагадаємо, доопрацювання нової програми Міжнародного валютного фонду має вирішальне значення для макроекономічної стабільності України.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.