• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Круглий стіл Європейської Бізнес Асоціації з Міністром транспорту та зв’язку України паном Бондарем В.В.

    Опубликовано: 2006-03-10 14:30:00

    09 березня 2006 року у Києві, у приміщенні Міністерства транспорту та зв’язку України відбувся круглий стіл Європейської Бізнес Асоціації з Міністром транспорту та зв’язку України паном Бондарем В.В. 

    З боку Європейської Бізнес Асоціації (далі – Асоціації) у зустрічі взяли участь близько 70 керівників європейських, міжнародних та українських компаній – членів Асоціації, серед яких – найбільші інвестори в економіку України.

    Зустріч відбулася у рамках продовження співпраці Європейської Бізнес Асоціації з Урядом України. Регулярні зустрічі з провідними державними діячами є одним із шляхів у роботі Асоціації, спрямованій на покращення загального бізнес клімату в Україні та створення сприятливих умов як для іноземних, так і для вітчизняних інвесторів.

    Під час дискусії пан Міністр торкнувся багатьох питань, що турбують представників бізнес-спільноти.

    Зокрема, він зробив короткий огляд стану справ у транспортній інфраструктурі України: морській галузі, залізничному транспорті, авіації, автомобільних шляхах.

    Щодо розвитку електронного уряду, зокрема, проблематики електронного цифрового підпису, пан Міністр зазначив: «Ми зробили все можливе, щоб у цьому році відкрити центральний засвідчу вальний орган .... Це дає можливість з повною мірою відповідати, що з лютого цього року в Україні повноцінно функціонує електронний цифровий підпис».

    Щодо розвитку електронного уряду у цілому пан Бондар наголосив, що: «потрібно змінювати законодавство про інформатизацію в цілому. Воно застаріле. Сподіваємось, що за цей рік ми розробимо пакет нормативно-правових актів».

    На запитання про розвиток українських аеропортів пан Міністр відповів, що один з пріоритетів – це розвиток 6-ти регіональних аеропортів. Щодо подальшого розвитку аеропорту «Бориспіль» пан Бондар сказав: «Я бачу його як потужний європейський хаб».

    Програма фінансування автомобільних доріг у 2006 році передбачає шість млрд.грн.

    Для розвитку вагонного парку залізничного транспорту у 2006 році планується придбати 5000 вантажних вагонів та 156 пасажирських вагонів. До 2017 року планується повна заміна основних фондів.

    Під час зустрічі пан Бондар також торкнувся питання розвитку «Укрпошти», зауваживши, що основні доходи цього підприємства мають походити від Інтернет-торгівлі, продажу квитків на різні види транспорту, фінансових послуг (наприклад, грошових переказів), страхових послуг, а також, соціальних та маркетингових досліджень.

    Звичайно, члени Європейської Бізнес Асоціації були зацікавлені почути думку Міністра щодо співпраці з представниками бізнесу та розвитку галузей в компетенції Міністерства транспорту та зв’язку, пан Бондар наголосив: «Нема великих проблем до мене попасти, якщо потрібне стратегічне вирішення питань... Я проводжу реформаторську політику, яка, можливо змінює погляди на розвиток... Ми не керуємо підприємствами, ми створюємо політику розвитку.»

    Під час зустрічі члени Асоціації також мали нагоду обговорити з Міністром галузеві питання щодо: розвитку портів в Україні, проблеми сертифікації малих літаків, розвиток телекомунікаційного сектору та ін.

    Європейська Бізнес Асоціація щиро дякує пану Бондарю за плідний діалог.

    За детальною інформацією щодо круглого столу 09.03.2006, будь-ласка, звертайтеся до менеджера по зв’язках з громадськістю Європейської Бізнес Асоціації Яковлевої Олени, тел. (044) 496 06 01, (067) 40 665 40, e-mail: elena@eba.com.ua

    Справка

    Європейська Бізнес Асоціація, неурядова організація, що об'єднує понад 540 європейських, міжнародних та вітчизняних компаній, які працюють на Україні. Сьогодні Асоціація є однією з провідних організацій міжнародного бізнесу в Україні. Європейська Бізнес Асоціація  була створена в 1999 році. Ініціатором створення Європейської Бізнес Асоціації була Європейська Комісія, яка зацікавлена в підтримці європейського бізнесу на Україні та налагодженні двосторонніх зв'язків Україна-ЄС. Беручи до уваги пріоритети України щодо інтеграції в Європейський Союз, основною метою діяльності Асоціації є налагодження стосунків європейського бізнесу з представниками влади в Україні для співпраці щодо створення сприятливих умов ведення бізнесу та залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України. 

    Детальна інформація на сайті www.eba.com.ua/ua

    Європейська Бізнес Асоціація






    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.