• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні наразі лабораторно підтверджено сім випадків COVID-19 - МОЗ

    Опубликовано: 2020-03-17 18:00:22

    В Україні на ранок 17 березня лабораторно підтверджено сім випадків захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

    “Станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. В Чернівецькій області — чотири випадки, місті Київ — два та в Житомирській — один (один летальний)”, — сказано у повідомленні.

    Зазначається, що всього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 140 повідомлень про підозру на COVID-19 (7 випадки — підтверджені лабораторно, 89 — негативні, коронавірусу немає, 44 — досліджується). З початку року вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків на нову коронавірусну інфекцію COVID-19.

    Додається, що законом також встановлюється відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусної інфекції.

    “Зокрема, для осіб, які можуть бути інфіковані COVID-19, за самовільне залишення місця обсервації (карантину) передбачена адміністративна відповідальність. А за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням буде підвищено кримінальну відповідальності”, — зауважується у повідомленні.

    Як раніше повідомляв УНН, станом на 5:50 вівторка, 17 березня, всього у світі 182 405 осіб, інфікованих COVID-19, 79 433 людей, які одужали, та 7 154 померлих.

    Нагадаємо, починаючи з 00:00 понеділка, 16 березня, до України припинили пускати іноземців та закрили близько сотні пунктів пропуску. Винятком на в’їзд можуть бути іноземці, які мають постійне чи тимчасове проживання в Україні.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.