• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Створюється Університет державної податкової служби України

    Опубликовано: 2006-03-07 11:17:00

    На базі Національної академії державної податкової служби України буде створено Університет державної податкової служби – таке розпорядження видав Кабінет Міністрів України. Мотивацією для цього стало запровадження в систему вищої освіти і науки нашої держави положень Болонської декларації.

    Як відомо, сьогодні в Європейському Союзі втілюється ідея створення єдиного освітнього і наукового простору. Україна, проголосивши одним із основних напрямів зовнішньої політики участь у загальноєвропейських процесах інтеграції, також не залишилася осторонь. Болонський процес реформування передбачає формування мережі вищих навчальних закладів, які б за формами, програмами, термінами навчання і джерелами фінансування задовольняли б потреби і людини, і держави в цілому.

    Відповідно до декларації цим завданням відповідають науково-освітні центри, які повинні забезпечувати підготовку висококваліфікованих фахівців за різними спеціальностями, впроваджувати у навчальний процес наукові розробки, мати необхідну матеріально-технічну базу та педагогічний склад для впровадження передових методів навчання, активно здійснювати міжнародне співробітництво у сфері науки та освіти. В Україні таким  навчальним закладом відповідно до законодавства є університет.

    Оскільки Національна академія ДПС України відповідає усім вимогам, що висуваються вищою освітою і Болонськими стандартами саме до університетів, Державна податкова адміністрація вирішила змінити статус академії на “університет”. Пропозицію податкової Кабінет Міністрів схвалив та видав відповідне розпорядження.

    Університет державної податкової служби створюватиметься в межах асигнувань, передбачених податковій на підготовку кадрів, та підпорядковуватиметься ДПА України. Студенти  Національної академії державної податкової служби України, що ліквідується, продовжуватимуть навчання в Університеті.

    Інф. Департамент  інформаційної  політики та масово-роз’яснювальної  роботи ДПАУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.