• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Побажання медпрацівників будуть враховані в рамках другого етапу медичної реформи – МОЗ

    Опубликовано: 2020-03-02 17:00:29

    Всі побажання медичних працівників будуть враховані в рамках другого етапу медичної реформ, з цього приводу дав поручення Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Про це сказав заступник голови МОЗ, головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу, передає УНН.

    "Найбільші проблеми, які турбують лікарів-інфекціоністів, медичних сестер і санітарок, які працюють в інфекційних відділеннях – це розмір заробітної плати, а також можливість їхнього подальшого існування після другого етапу медичної реформи. Ми розглядали це питання стосовно цього питання саме в інфекційних лікарнях стосовно забезпечення фінансування готовності інфекційних лікарень до реагування. Це не повинно бути пов’язано з коронавірусом, це повинна бути система, яка працює в країні постійно", - повідомив Ляшко.

    Ляшко зазначив, що побажання медичних працівників щодо фінансування інфекційних відділень повинно бути постійно, а не тільки через спалах коронавірусу.

    "Прем’єр дав доручення Міністерству охорони здоров’я врахувати всі ці побажання, які сьогодні висловлюють медичні працівники. Це буде враховано в рамках другого етапу медичної реформи. І ми забезпечимо фінансування інфекційних стаціонарів через готовність до реагування через заходи боротьби з епідеміями", - додав він.

    Нагадаємо, другий етап медичної реформи стартує вчасно і вже з 1 квітня українці отримають гарантований пакет безоплатних медичних послуг, а лікаря підвищення заробітної плати.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.