• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іван Плачков провів нараду щодо організації в Україні стратегічного запасу нафти та нафтопродуктів

    Опубликовано: 2006-03-06 14:30:00

    Наприкінці минулого тижня у Міністерстві палива та енергетики України під головуванням Міністра Івана Плачкова відбулася нарада з питання створення державного стратегічного запасу нафти та нафтопродуктів в Україні.

    Повідомлялось, що група консультантів Європейської Комісії, яка з вересня минулого року працювала над проектом стратегії безпеки постачання нафти в Україну, наразі надала Мінпаливенерго рекомендації з цього питання.

    Обговорено рішення про ефективність організації в Україні 90-денного стратегічного запасу нафти та нафтопродуктів у пропорції 60:40. Власником стратегічного запасу пропонується визначити юридичний орган - Агентство, засновниками якого стане держава, зокрема Міністерство палива та енергетики України й усі учасники ринку, зокрема, нафтопереробні заводи, імпортери нафти і нафтопродуктів.

    На противагу практиці створення стратегічного запасу у таких країнах, як США та Японія, де він формується винятково за рахунок коштів держбюджету, в Україні пропонується сформувати стратегічний запас за рахунок надбавки на роздрібну ціну нафтопродуктів на внутрішньому ринку.

    Наразі Мінпаливенерго відпрацьовує питання зберігання необхідних обсягів стратегічних запасів в існуючих резервуарних парках.

    Як повідомив Іван Плачков кінцевим етапом впровадження рішення з формування стратегічного запасу енергоресурсів у країні, стане розробка Закону України на базі концепції створення такого запасу, що сьогодні знаходиться у роботі.

    За словами Міністра, прийняття рішення про формування стратегічних запасів нафти та нафтопродуктів дозволить країні у разі необхідності проводити швидкі їх інтервенції на внутрішній ринок й оперативно реагувати на різке підвищення цін.

    Міністерство палива та енергетики  України







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.