• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щоб зробити Україну успішною, ми будемо інвестувати в економіку і людей, — звіт Гончарука

    Опубликовано: 2020-02-21 17:30:14

    Єдиний шлях до успіху України — через інвестиції. Інвестиції не тільки в економіку, а в першу чергу — в людей. Адже людина — головний пріоритет держави. Про це сказав Олексій Гончарук під час Звіту Уряду в Парламенті про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2019 році, повідомляє УНН.

    “Немає окремих досягнень Уряду чи Парламенту. Ми — єдина команда і є спільні досягнення команди Президента Зеленського. Ми почали перезавантаження країни. Більшість з реформ, які ми наразі проводимо, відбуваються в Україні вперше. Це стало можливим, тому що вперше в історії Президент, Парламент і Уряд працюють єдиною командою”, — сказав Олексій Гончарук.

    Він додав, що за останні півроку спільними зусиллями Уряду, зокрема, вдалось зменшити платіжки на опалення для людей до 30%, запустити програму Доступні кредити “5-7-9%” для малого бізнесу, запустити велику приватизацію збиткових держпідприємств,

    Всього за 5 місяців роботи команда Міністерства юстиції знищила системне рейдерство: “Уже ніхто пошепки не переписує в реєстрах власність однієї людини на іншу. Протягом 24 годин ми реагуємо на рейдерство і виключаємо негідників із реєстрів. Уже зараз бачимо, що системного рейдерства немає”, — наголосив Прем’єр-міністр.

    Уряд також зробив аудит держави — створили єдину інфраструктурну карту України, на яку нанесли понад 111 000 соціально важливих об’єктів. Та почав оцифровувати всю територію країни — вперше в історії України об’єднали всі кадастри.

    Провели аудит державних кадастрів природних ресурсів. Уперше в історії України вже об’єднані карти кадастрів. Цієї весни планується зйомка всієї території України. Це дозволить нам проводити інвентаризацію і аналізувати наявні ресурси. Уряд розпочав оцифрування двох пілотних областей — Волинської та Львівської областей за допомогою ортофотопланів.

    Провели перші прозорі концесійні конкурси: “В Уряді ми провели прозорі конкурси і вже перші 2 порти мають переможців. Туди зайдуть інвестиції. Це величезний крок до розвитку. Наразі ще 12 об’єктів у нас готові до концесійних конкурсів”, — сказав Голова Уряду.

    Запустили портал державних послуг ДІЯ — це держава в смартфоні, яка була анонсована. До 2024 року 100% державних послуг мають бути доступними он-лайн.

    Уряд продовжує децентралізацію з фокусом на створенні спроможних громад.

    “2020 має стати роком початку великої модернізації України. Роком наочних і відчутних змін. Роком Ефективності України”, — наголосив Прем’єр-міністр.

    Ольга Петрів

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.