• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОЗ пояснили, як працюватимуть опорні лікарні

    Опубликовано: 2020-02-19 17:30:56

    Опорні лікарні створюються в Україні для того, щоб допомогти скласти маршрут надання екстреної медичної допомоги. У той час, як до реформи фінансування системи охорони здоров’я долучатимуться усі медичні заклади, що мають контракт з Національною службою здоров’я України. Про це під час свого візиту до Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування повідомила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, передає кореспондент УНН.

    "Хотіла б наголосити, що всі кошти будуть йти на лікарні, що мають контракт з НСЗУ з 1 квітня. Це означає, який би не був статус, обласна, районна, опорна чи інша, якщо туди йдуть пацієнти – туди будуть приходити гроші. За принципом: контракт – гроші, будуть розподілятись кошти з державного бюджету. Це йде мова про 72 млрд грн, які ми віддали НСЗУ оплачувати меддопомогу", - розповіла Скалецька.

    Як раніше зазначив президент Зеленський у рамках цього ж візиту, люди відчувають недовіру до реформи у медичному секторі, тож Скалецька пояснила, чому гроші спрямували саме до опорних лікарень та що очікує на інші медзаклади.

    "Опорна лікарня була вибрана лише для початку побудови майстер-плану в кожній області, як їде швидка. Це на 2 роки. Ми мали з чогось почати, щоб вибудувати маршрут забезпечення для поставки в екстреній допомозі. В лікарні, де є максимальна кількість профілю різних фахівців, щоб максимально швидко дати допомогу і врятувати життя. Кожна область має госпітальну раду, що може переглянути свій маршрут направлення по екстреній, і свої пропозиції, які це лікарні мають бути. Ми плануємо робити цю реформу", - зауважила міністр.

    Нагадаємо, що в Україні відремонтують 220 опорних лікарень вже цього року.

    Як раніше повідомлялося в УНН, Національна служба здоров’я України (НСЗУ) планує спрямувати 72 мільярди гривень медичним закладам у цьому році за послуги, що держава гарантуватиме пацієнту безоплатно. Усі громадяни країни та особи, прирівняні до них, зможуть користуватися такими медичними послугами. Субвенція на утримання медичних закладів не передбачена.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.