• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Ірландії успіх націоналістів на виборах зламав багаторічну двопартійну систему

    Опубликовано: 2020-02-11 18:00:43

    Дострокові вибори в Ірландії, які відбулися 8 лютого, завершили багаторічний період, коли дві політичні партії, консерватори "Фіне гел" і ліберали з партії "Фіанна фойл", визначали політику країни. За підсумками голосування націоналісти "Шинн Фейн" фактично стали третьою силою. Підрахунок голосів у деяких виборчих округах ще триває. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

    Мері Лу Макдональд, лідерка "Шинн Фейн", яка виступає за об’єднання Ірландії з британським регіоном Північна Ірландія, заявила про готовність до коаліційних переговорів. Вона висловила прагнення сформувати "народний уряд". В інтерв’ю державній телерадіокомпанії RTÉ лідерка "Шинн Фейн" уточнила, що прагне покінчити з двопартійною системою.

    Мері Лу Макдональд має намір провести консультації про майбутній уряд із Зеленою партією Ірландії (7,1% голосів), Лейбористською партією (4.4%), соціал-демократами (2.9%) та іншими невеликими партіями, які можуть отримати 22 крісла парламенті зі 158 депутатів. "Шинн Фейн" для створення коаліції з цими партіями має здобути щонайменше 58 місць.

    Націоналістична "Шинн Фейн" раніше вважалася політичним крилом воєнізованої Ірландської республіканської армії (ІРА), метою якої є досягнення повної самостійності Північної Ірландії від Сполученого Королівства.

    Як показували 9 лютого опитування на виході з виборчих дільниць, "Шинн Фейн" набирала приблизно 24,5% голосів, найбільша опозиційна партія "Фіанна Фойл" – 22,2%, а дотепер владна "Фіне гел" на чолі з прем’єром Лео Варадкаром – також 22,2%.

    Нагадаємо, в Ірландії три партії набрали рівну кількість голосів на дострокових виборах.

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.