• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оржель закликав нардепів пришвидшити заборону пластикових пакетів

    Опубликовано: 2020-01-27 18:00:51

    Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель звернувся до депутатів Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування з проханням пришвидшити розгляд законопроекту №2051-1 "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України", який знаходиться з 12 листопада у комітеті на розгляді до другого читання. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу міністерства.

    Так, у листі Оржель звертає увагу на важливість якнайшвидшого прийняття законопроекту, зважаючи на швидкі темпи забруднення пластиком довкілля та збільшення територій сміттєзвалищ.

    "Обмеження обігу пластикових пакетів є першою стадією ієрархії поводження з відходами, адже запобігатиме їх утворенню. Відтак, законопроект пропонує усунення не наслідків, а причини утворення проблеми", - повідомив міністр.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магазини Таїланду відмовилися від пластикових пакетів.

    Він нагадав, що ще із 12 листопада минулого року після прийняття парламентом за основу законопроекту про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, цей проект перебуває на розгляді у Комітеті.

    "Депутати попереднього скликання не провели реформу у сфері поводження з відходами через відсутність політичної волі. Пришвидшення прийняття змін до чинного законодавства у цій сфері, продемонструє пріоритетність виконання природоохоронних заходів та зацікавленість у побудові чистої та успішної країни народними депутатами IX скликання", - підсумував Оржель.

    Міністр також звернув увагу і на необхідності заборони оксорозкладних пакетів, адже вони завдають шкоди довкіллю через швидкий розпад на мікропластик, який потім потрапляє у воду та грунт. І запропонував заборонити безоплатне поширення пластикових пакетів з моменту вступу в дію Закону.

    "Наполегливість народних депутатів у вирішенні цього та інших екологічних питань допоможе захистити довкілля та побудувати чисте майбутнє для наших дітей", - підсумував Оржель.

    Нагадаємо, 12 листопада парламентарі прийняли за основу проект закону №2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України. Відповідне рішення підтримали 365 народних депутатів України.

    Наталія Рябцева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.