• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На теперішній час транзитного відпрацьованого ядерного палива на території України немає

    Опубликовано: 2006-03-01 17:55:00

    У відповідь на появу в засобах масової інформації повідомлень щодо ймовірного перебування на території України залізничних вагонів з ядерними відходами Державний комітет ядерного регулювання України (Держатомрегулювання) повідомляє наступне.

    Відповідно до Угоди про застосування гарантій між Україною та МАГАТЕ у зв’язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї, усі ядерні матеріали в Україні знаходяться під міжнародним контролем МАГАТЕ, що виключає можливість їх безконтрольного транскордонного переміщення.

    Відповідно до Положення про порядок здійснення перевезення радіоактивних матеріалів територією України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.2004р. №1373 (п.9, абзац 3), міжнародні перевезення радіоактивних матеріалів територією України здійснюються виключно за наявності дозволу Держатомрегулювання. Дозвіл на перевезення радіоактивних матеріалів надається заявнику лише за умови підтвердження відповідності заявлених умов перевезення чинному законодавству України, нормам, правилам та стандартам з ядерної та радіаційної безпеки. На кожне таке перевезення видається окремий дозвіл.

    У 2006 році дозволи на транзит або вивезення  відпрацьованого ядерного палива  чи на перевезення радіоактивних відходів Державний комітет ядерного регулювання України не надав.

    На теперішній час транзитного відпрацьованого ядерного палива на території України немає.

     Інф. Державний комітет ядерного регулювання України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.