• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд Великобританії має намір внести в парламент проєкт про Brexit до Різдва

    Опубликовано: 2019-12-16 18:00:07

    Британський уряд має намір до католицького Різдва 25 грудня представити на розгляд парламенту законопроєкт про вихід країни зі складу Євросоюзу (Brexit). Про це в неділю, 15 грудня, заявив член Палати громад від Консервативної партії і головний секретар казначейства (міністерства фінансів) Великобританії Ріші Сунак, передає УНН із посиланням на DW.

    “За підсумками виборів ми отримали основний мандат, який полягає в тому, що ми повинні завершити роботу над Brexit. Ми залишимо Євросоюз через кілька тижнів, до кінця січня. Наш намір полягає в тому, щоб повернути законопроєкт про вихід в парламент до Різдва”, — сказав він. За його словами, після цього уряд Бориса Джонсона зможе представити законодавцям новий проєкт бюджету.

    Тим часом колишній посол Великобританії при ЄС Іван Роджерс висловив думку, що на Лондон і Брюссель чекають жорсткі переговори про зону вільної торгівлі. За його оцінками, прем’єр Джонсон просто “скаже європейцям: якщо ви пред’явите занадто багато умов для згоди, я можу укласти угоду” з президентом США Дональдом Трампом. “Не здивуюся, якщо Джонсон віддасть пріоритет переговорам з США. Він обожнює театральні ефекти”, — додав Роджерс в інтерв’ю німецькій газеті Das Handelsblatt.

    Британська газета The Sunday Times, своєю чергою, повідомила, що після завершення Brexit Джонсон може здійснити масштабні перестановки в уряді і замінити до третини міністрів. Так, на зміну міністерству з питань виходу Великобританії з ЄС, можливо, створять нове відомство — з проблеми кордонів та імміграції.

    Як повідомлялось, за підсумками позачергових парламентських виборів 12 грудня Консервативна партія прем’єр-міністра Бориса Джонсона здобула переконливу перемогу. Торі отримали абсолютну більшість місць в Палаті громад і здатні керувати країною самостійно, без партнерів.

    Завдяки цьому узгоджений з Брюсселем договір про умови і порядок виходу Великобританії зі складу ЄС можливо тепер провести через парламент. Лондон планує здійснити Brexit 31 січня.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.